Валентин Радев: Контролът над боеприпасите и взривните вещества е отслабен

  • 19 февруари 2020 08:53

  • 284
  • 0
© Булфото (архив)

"Контролът над боеприпасите и взривните вещества е отслабен", каза в студиото на сутрешния блок на БНТ Валентин Радев– депутат от ГЕРБ и зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Той коментира темата във връзка с взривовете на боеприпаси в къщата на бивш военен.

 

Бивш военен предизвика пожар и взрив в Дупница

 

Според него въобще не трябва в цивилни граждани да има боеприпаси.

286 души са осъдени през 2018 година за притежание на взривни вещества, заяви Радев.

„5 години затвор за притежание на взривни вещества, огнестрелни вещества. Има 276 осъдени души за 2018 година според НСИ. 12 от тях са дами, между другото.Съдът си върши работата, прокуратурата и полицията преди това. И тези хора са наказуеми. Този човек е тръгнал да ги крие, всички трябва да знаят и това е предупреждение - внимавайте, затвор има за тая работа“, заяви той.

Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 обясни, че никой не може да си купи взривно вещество, особено цивилни граждани. Военните взривни вещества са под строг режим и се използват само от силовите ведомства и при строителство.

Битовата престъпност е намаляла с 14%, информира още Радев по повод акциите на прокуратурата през последните седмици.

Според него настоящата численост на полицията е достатъчна за населените места. Той посочи, че още през 2017 г. е било направено преразпределение на кадровия ресурс, така че униформени да има в малките и средно големите населени места.

Последвайте канала на

Десислава Станева
284 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини