Спипаха ученици с наркотици при акция в Пловдив

  • 13 февруари 2020 18:44

  • 880
  • 1
Спипаха ученици с наркотици при акция в Пловдив
© Булфото (архив)

Полицията и прокуратурата в Пловдив започват регулярни акции срещу разпространението и употребата на наркотични вещества в района на училищата. При първата операция вчера са били проверени 85 учебни заведения и 25 места, където учениците се събират да пушат, каза директорът на ОД на МВР - Пловдив старши комисар Йордан Рогачев.

Пред шест от тях са задържани ученици, в които са открити наркотични вещества, предимно амфетамини и марихуана. Той уточни, че проверките ще бъдат два или три пъти седмично и ще продължат, докато се справят с наркоразспространението край учебните заведения. Рогачев посочи, че в рамките на превенцията полицията организира часове на тази тема в учебните заведения.

Окошариха дилърка на дрога в София

Районният прокурор Чавдар Грошев предупреди, че наказателна отговорност се носи и за притежание на еднократна доза. Той добави, че са образувани няколко досъдебни производства за притежание на наркотични вещества.

По думите на заместник-районният прокурор Атанас Илиев в акцент в работата на прокуратурата ще бъде борбата срещу разпространението и употребата на наркотици сред подрастващите, предаде БТА.

Той подчерта, че държането на наркотични вещества е тежко престъпление, за което, дори и непълнолетните се наказват с лишаване от свобода до 3 години.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
880 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Петров

2020.02.13 | 18:56

1

Здравейте , вижте тази игра , забавна е!
https://golden-farm.biz/?r=1346879

Добави коментар

Водещи новини