19 задържани при полицейската операция в Бургас

  • 07 февруари 2020 15:21

  • 1387
  • 0
19 задържани при полицейската операция в Бургас
© ОД МВР – Бургас

Задържани са 19 души при полицейската операция, започнала рано сутринта в Бургас и продължаваща на територията на региона. От тях шестима са с неприключени две и повече досъдебни производства. Специализираната операция е за пресичане на битовата престъпност. Това съобщи на пресконференция административният ръководител на Окръжната прокуратура в Бургас Георги Чинев.

Задържанията са за извършване на кражби, държане на наркотични вещества. В жилището на един от арестуваните е открита домашна лаборатория за метамфетамин.

Спецоперация срещу битовата престъпност в Бургас, има задържани

В хода на акцията са открити строителна техника, телефони, таблети и др. Прокуратурата тепърва ще установява произхода им. Във връзка с арестите са образувани седем нови досъдебни производства, три - за притежаване и съхранение на наркотични вещества. Ще се преценява по колко от производствата ще се иска налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража". При лицата с две и повече "висящи" производства вече са в ход процедури по искане на задържане под стража.

Паралелно с акцията срещу битовата престъпност, в Бургас има операция за пътната безопасност. Проверени са над 100 превозни средства и повече от 150 души.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1387 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини