Описват вещите на Божков

  • 03 февруари 2020 11:14

  • 4184
  • 5
© Novini.bg

Вещи лица, прокурори и реставратори влязоха в офис Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, за да описват вещи от колекцията му. 

На ул. "Московска" има полицейски коли, предаде репортер на NOVINI.BG.

Припомняме ви, че по-рано стана ясно, че от дома на Божков бяха иззети ценни картини и експонати.

Около 20 картини от дома му вече са изнесени. Платната са на български и чужди майстори.

 

Ето какво откриха разследващите в дома на Васил Божков

 

Ако се наложи изземване на предмети с историческа стойност, това ще се случи по надлежния ред. Новината потвърди и говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

 

Говорителката на главния прокурор: Божков води хибридна атака срещу Прокуратурата

 

Божков бе задържан в Обединените арабски емирства. Там бяха арестувани Георги Попов и Александър Тумпаров.

 

Снимка: Александър Тумпаров и Георги Попов

 

На 20 декември миналата година Специализираната прокуратура обяви, че започва проверки на фирми на Васил Божков, свързани със залози у нас. Беше образувано досъдебно производство за престъпление, извършено през декември 2017 г. в София, посочиха тогава от държавното обвинение. Става въпрос за сигнал от Цветомир и Боян Найденови, който включва също така и данни за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда. 

През 2014 г. "Националната лотария" не плати нито един лев данък, в резултат на "забравен текст" в закона, според който, тези игри подлежат на облагане. През 2015 г. бе въведен данък 15% от оборота на дружествата с лиценз за извършване на лотарийни игри. Сигналът на Цветомир Найденов е, че от 2015 г. до момента, "Националната лотария" не плаща дължимия по закон данък - 15%, а заплаща 20% такси от комисионни, което е задължение за друг вид хазартен лиценз.

Според изнесените обвинения от страна на Цветомир Найденов, ДКХ години наред е работела под пълното въздействие на Васил Божков, акционер в "Национална Лотария" както и в Еврофутбол, Евробет, и др. Многократно са възпрепятствани множество оператори от издаване на хазартни лицензи в България (б.а. - такива са случаите с Betfair, Betstars, Novibet, и др.). Тази порочна практика трябва да бъде един път завинаги прекратена и държавата е необходимо да се намеси решително.

Проф. д-р Веселина Инкова, която се грижи за колекцията на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, отказа да коментира пред журналисти темата и обясни, че е болна от грип и отива да си купи лекарство.

 

Снимка: Булфото

За час в офиса на Божков бе и наблюдаващият прокурор по делото-Ангел Кънев.

СнимкаВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен

Последвайте канала на

Novini.bg
4184 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
хи

2020.02.03 | 14:22

5

Всички виждат и знаят какво се случва,кой,къде,защо и всичко се върти от шепа хора които си плюят в устите от злоба,завист и алчност,а народа НИЩО не може да направи-и к.во прайм ся

2020.02.03 | 12:57

2

Камбуров Камбуров, изключително тъп олигофрен си.

а ти

2020.02.03 | 13:15

4

два пъти повече анонимко долна.

2020.02.03 | 12:45

1

Някой милиционер ще прибере едни много добри пари след това. Доста антики ще се "изгубят" по пътя.

вярваш ли

2020.02.03 | 13:09

3

че ,Тиквата ще ги остави да му вземат богатсвата? Много си найвен тогава.

Добави коментар

Водещи новини