Полицейска операция в Сливен! "Заваляха" глоби за шофьори и пешеходци

  • 23 януари 2020 14:39

  • 1021
  • 0
Полицейска операция в Сливен! "Заваляха" глоби за шофьори и пешеходци
©

Общо 115 санкции на шофьори и пешеходци са били наложени при тричасова полицейска операция по пътна безопасност в Сливен, съобщиха от ОД на МВР-Сливен.

Най-честите нарушения са били неизползване на предпазни колани, като за това са били съставени 21 акта. Установени са деца, които пътуват на предна седалка без предпазен колан и деца без обезопасително столче. Съставени са 16 фиша за неправилно паркиране в района на спирки на градския транспорт. Санкционирани са четирима водачи, които не отдават предимство на пешеходци на пешеходни пътеки. Съставени са били 6 фиша за неправилно пресичане на пешеходци. Шест автомобила са спрени от движение за поставено фолио и ограничаване на видимостта, като за това нарушение може да бъде наложена глоба в размер на 200 лева. Иззети са шофьорски книжки за неплатени глоби.

Полицаите следят и за опасно поведение на водачи, като през 2019 година са съставени 8 акта за така наречения "дрифт". За това нарушение се налага глоба в размер на 3000 лева и лишаване от управление на МПС за срок от 12 месеца. През октомври един и същ водач е бил хванат два пъти да "дрифти" на едно и също кръстовище в града.

Ценоразпис с новите глоби на КАТ

Последвайте канала на

Novini.bg
1021 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини