Окошариха мъж за наркотици и оръжие

15 януари 2020 11:49

Окошариха мъж за наркотици и оръжие
©
325 0

Служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик иззеха множество забранени за притежания премети и вещества от къщата на мъж от пазарджишкото село Огняново, съобщиха от Пресцентъра на ОД МВР-Пазарджик.

Разследването на криминалистите започнало заради това, че криминално проявен 32-годишен мъж от същото село притежава наркотици. Мъжът и друг път е бил засичан и задържан от полицаите заради престъпления от подобен род. Вчера екипи на сектора атакували жилището му в село Огняново. Вътре били намерени неголямо количество амфетамин и близо 13 грама суха листна маса, която реагирала положително на марихуана. Това обаче не било всичко.

Арестуваха петима за редица кражби във Видин

По време на процесуалните действия криминалистите се натъкнали на незаконно притежавана самоделна пушка, нерегистриран газ-сигнален пистолет и 50 боеприпаса за него. Открити са и 27 туби с близо 440 литра дизелово гориво без документи за произход, 240 литра с алкохол без бандерол, 559 къса с цигари и килограм сях нарязан тютюн. В едно от помещенията бил открит и незаконен казан за варене на ракия.

Наркотиците, оръжието, алкохолът и тютюневите изделия са иззети от служители на РУ-Пазарджик, а дизеловото гориво е предадено на служители от Агенция Митници.

По случаите се водят полицейски производства под наблюдението на прокуратурата в Пазарджик.

Novini.bg
325 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини