Опит за въоръжен грабеж на букмейкърски пункт

  • 14 януари 2020 13:54

  • 310
  • 0
Опит за въоръжен грабеж на букмейкърски пункт
© getty images

Двама младежи от Русе са установени като извършители на опит за въоръжен грабеж от букмейкърски пункт. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 10 януари, около 22.20 часа, чрез единния номер за спешни повиквания - 112, в полицията е подаден сигнал за опит за грабеж в пункт за спортни залагания на бул. „Липник“ в областния град. По първоначални данни двама непознати влезли в пункта с маски и пистолети, насочили оръжието към служителката в обекта и клиент и поискали парите от касата. След категоричен отказ от жената, двамата нападатели напуснали пункта и изчезнали в неизвестна посока. Веднага към адреса бил насочен екип, който извършил оглед, стартирали и действия по установяването на авторите на престъплението. В хода на оперативно-издирвателните мероприятия от служители на „Криминална полиция“ в Първо Районно управление на МВР, както и от извършените множество процесуално-следствени действия криминалистите установили двама 17-годишни младежи от Русе, които до момента не са известни на полицията с криминални прояви.

Последвало задържането им в рамките на 24 часа и образуване на досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Русе.

Крадци се подготвят за празниците?

Последвайте канала на

Novini.bg
310 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини