Няма напрежение в село Галиче след убийството на Андреа

  • 14 януари 2020 08:16

  • 536
  • 0
Няма напрежение в село Галиче след убийството на Андреа
© Булфото (архив)

Полицейското присъствие в Галиче беше засилено след убийството на 18-годишно момиче, за да се успокоят хората и за да се върнат редът и спокойствието в селото, каза в интервю за БНР кметът Страхил Стоянов.

В предаването „Преди всички“ по програма „Хоризонт“ кметът коментира, че засега не се усеща някакво напрежение в роднините на заподозряното за убийството 17-годишно момче, както и сред останалите жители на Галиче, които имат все още непораснали деца.

Той каза, че заподозреният за убийството има присъда от миналата година, но не знае каква е тя.

 

Бащата на убитата Андреа: Нямаме държава!

 

„Трябва да има координация между органите на реда и кметовете на населени места, тъй като те най-добре познават хората“, добави Страхил Стоянов.

Делчо Митев, председател на Сдружението на кметствата в България, от своя страна каза, че на среща в Дирекцията на полицията през март е бил поставен въпросът за засилено полицейско присъствие в малките населени места, както и за поставяне на камери на невралгичните места.

Делчо Митев сподели, че в село Брягово, където той е кмет, има камери, но видеонаблюдението трябва да бъде разширено.

„Ако младшите полицейски инспектори отделят повече време на малките населени места, за които отговарят, а не стоят повече време в общинските центрове, където са полицейските управления, няма да има такива убийства като това в Галиче“, каза още председателят на Сдружението на кметствата в България.

 

Убиецът от Галиче - социопат, действията му присъщи за животните

Последвайте канала на

Novini.bg
536 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини