Спипаха антики в Плевенско и закопчаха двама

  • 03 януари 2020 10:29

  • 3308
  • 0
Спипаха антики в Плевенско и закопчаха двама
© Булфото (архив)

Антични предмети иззеха служители на ОДМВР – Плевен. Това съобщиха от полицията в града. 

На 2 януари 2020 година на територията на община Гулянци е проведена специализирана операция по противодействие на престъпления, свързани "Културно исторически ценности". Около 15 часа при обход в района на землището на село Гиген, в границите на археологически резерват "Улпия Ескус" са установени 43-годишен и 41-годишен, и двамата местни жители. Мъжете без надлежно разрешително извършвали изкопни дейности и търсели археологически обекти с метал - детектор и МПС.

Окошариха млад мъж за хероин и антики

На местопрестъплението е извършен оглед на изкопа и претърсване и изземване на лек автомобил "Фолксваген Джета".

Като веществени доказателства са иззети метал-детектор, крива и права лопата, 24 метални къса, представляващи антични артефакти с различна форма и размери. 

При последващо претърсване при условията на неотложност по реда на чл.161 ал.II във връзка с чл.160 от НПК в имоти на 41-годишния са намерени и иззети елипсовидна част - антена за метал-детектор черен на цвят с монтиран към нея черен кабел с дължина около 1 метър и едно керамично парче с кръгла форма.

Спипаха антики в два имота в хасковски села

Предстои назнавачане на експертизи на иззетите предмети. Уведомен е дежурен прокурор при ОП - Плевен. Образувано е досъдебно производство.

Двамата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Действията по разследването продължават.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3308 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини