Джебчийки смениха мола с рейса

  • 19 декември 2019 16:00

  • 1292
  • 1
Джебчийки смениха мола с рейса
© Getty Images (архив)

Джебчийките смениха мола с градски транспорт. Вършеят в рейсове, трамваи и тролеи. Движат се на групички от по двама-трима човека, съставени или само от мъже, или само от жени, никога не се смесват. Това заяви пред в. "Телеграф" шефът на сектор "Улична престъпност" в СДВР Красимир Любомиров.

"Последните случаи на джебчийски кражби в магазините и моловете са малко. Наблюдава се лек ръст на заявените случаи в градския транспорт. Има тенденция извършителите на този вид престъпление да отиват повече към рейсове, трамвай, тролеи, и то там, където превозните средства не са снабдени с камери", заяви още Любомиров.

Заловиха българки джебчийки в Лондон

Преди Коледа и Нова година пазаруването кипи на пълни обороти. Магазини и молове са препълнени, както и градският транспорт. Затова и тези места и превозни средства са апетитни за джебчийките.

"Кражбите се правят в пиковите часове за пътуване - сутрин и вечер, когато хората отиват и се връщат от работа", заяви Любомиров.

Най-горещите точки са автобусни линии 74 и 204 по цялата дължина, както и в района на Петте кьошета, който се явява нещо като възел, в който се преплитат много по вид транспортни линии - автобуси, трамваи, тролеи.

Друга гореща точка за джебчийките е трамвай номер 7 в отрязъка от НДК  до бул. "Гоце Делчев" и трамвай 10, който затваря кръга с рейсовете от градския транспорт - 204, 604 и т.н. в района на бул. Евлоги Георгиев" и "Графа".

Опасни зони в повишен риск да ни оберат джебчийки са и трамваите по линии 4 и 5, които се движат по "Цар Борис" III.

Novini.bg
1292 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.12.19 | 16:52

1

Ритайте ги и ги бийте с каквото можете после да не пищите, че сте преджобени. Бъдете победители, а не жертви.

Добави коментар

Водещи новини