Задържаха двама за домови кражби в Софийско

  • 27 март 2012 13:12

  • 769
  • 0
Задържаха двама за домови кражби в Софийско
©

Двама мъже са задържани за извършени домови кражби след разследване на сигнали, подадени от собственици на вили и къщи в селата Реброво и Скревена, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Криминално проявеният И.И. на 36 години от София попаднал в полезрението на криминалистите, които разследвали сигнал за кражба на електроуреди от вила в с. Реброво, регистрирана в началото на миналата седмица. Зад гърба си мъжът е натрупал многократни регистрации за кражби на територията на столицата. Оказало се, че е автор и на друга взломна кражба в селото, която извършил предния ден – отново от вила изнесъл електроуреди и около 30 метра кабел. Инкриминираните вещи са намерени в дома му и иззети. По случаите са образувани досъдебни производства.

Криминалисти на РУП - Ботевград работили по разкриването на автора на друга кражба, извършена в къща в с. Скравена в началото на месеца. По данни на собственика от мазето на дома му били откраднати две медни пръскачки, медни котли и 90-метрови електрически удължители. В хода на предприетите оперативни действия е задържан 21-годишният С.Р. – жител на селото, регистриран многократно за аналогични престъпления. Част от инкриминираните вещи са намерени и иззети от дома му, а останалите той предал на пункт за изкупуване на черни и цветни метали.

Работата по документирането на престъпната дейност на двамата задържани продължава.

Последвайте канала на

769 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини