Вандали обезобразиха клуб на ВМРО

С надписи „Смърт на фашизма“, „Нацисти по улиците“ и емблемата на антифашистката пропаганда осъмна клубът на войводите в града под тепетата тази сутрин. Причината за наглото деяние засега е неизвестна.

Припомняме, че пловдивската организация на ВМРО беше изключително активна и последователна в своите протестни действия срещу поредица от провокации на ЛГБТИ общността в града, свързана с проявите около „Пловдив – културна столица на Европа“. Общинските съветници даже поискаха оставката на артистичния директор на „Пловдив 2019“ Светлана Куюмджиева заради това, че тя подкрепя проекти, които са в пълно противоречие с християнските и българските ценности. В рамките на наситената програма от културни събития в града бяха прокарани и агресивни, провокативни фотоизложби и флашмобове с открита джендър пропаганда.

"Очевидно другата причина за „арт инсталацията“ върху централата на ВМРО е проведеният Български марш, посветен на 100 години от подписването на мракобесния за страната ни Ньойски договор. Такива факелни шествия бяха проведени в цялата страна и те са традиционни за Организацията от възстановяването ѝ през 90-те години. Държим да подчертаем, че тези събития са мирни и продължават духа на спонтанното шествие, провело се през далечната 1919 г. в София, което е предизвикано от ненужното и жестоко разпокъсване на Майка България след Първата световна война.

Ние от ВМРО сме категорично против подобни насилствени демонстрации, призоваващи към смърт и насилие. Вандалският акт е показателен кой е носителят на езика на омразата и кой докъде е склонен да стигне в защита на идеите, които изповядва.

Каквато и да е причината, довела до тази показност на нашите опоненти, ние няма да спрем да отстояваме националните идеали, семейните ценности и християнски традиции.

„Антифа“ движението е символ на ляво-либералния фашизъм, изповядван от т.нар. модерни десни, зелени, марксисти и всякакви други кръгове, които правят непрестанни опити да извратят традиционните ценности на Стария континент. След като днес тези хора посягат на фасадата на сграда, то утре най-вероятно ще започнат да трошат стъкла по примера на Кристалната нощ от 1938 г.",  се казва в позиция на ВМРО.

Коментари

 1. 2019.12.03 | 10:04

  Много знаят какво фашизъм явно... ВМРО са готини, на мен всичко ми харесва, стига да не е некоя комунистическа мръсна сган.

 2. 2019.12.03 | 07:20

  В България досега никога не е имало фашизъм, но копринкаджиите ще го донесат, защото на безброй българи вече им омръзна да бъдат набеждавани за фашисти само защото са неудобни на болшевишките терористи копринкаджии.

 3. 2019.12.02 | 16:53

  Оригиналната ВМРО е терористична организация, след освобождението често използвана като наказателна бригада срещу българи. Има данни, че след войнишкия бунт 1918 г. ВМРО избива над 40 000 българи. Съвременните ВМРО - наследници на терористи, продажници, работещи за милиционерите от ДС, като шпиц бригади /другите патреоти са същите/, окървавявайки протести по поръчка, провеждайки акцийки в защита на милиционерските кандидати /контрапротести/, предатели, работещи срещу народа си. Членската маса на ВМРО, както се вижда и от коментарите, са лумпен-провокаторчета, неонацистчета, мутрички, бивши и настоящи и прочее лигльовци, наивно опитващи се в мътна водица риба да ловят, но използвани от милиционерите, поради недотам големия си умствен багаж. Недорасли пуберчета, мислещи си, че възмъжаването идва с носенето на кубинки, но в същото време страхливо криещи голобрадите си личица зад страшни /поне те така си мислят/ маски.
  ПП. Ще се повторя - ей националистчета, вие сте предатели, работещи срещу народа си, както тогава, така и сега. Колко още протеста ще окървавите предателчета? Знам, знам - за колкото ви платят.

  1. 2019.12.03 | 07:17

   Този отгоре е гнусен копринкаджия и терорист. Те не знаят какво правят, важното за тях е да вандализират и унищожават собствеността на всички неудобни.

 4. 2019.12.02 | 15:57

  Да живее фашизмът и смърт за антифашистките подчовеци.Браво на ВМРО, че е трън в очите на копринкаджите.

 5. 2019.12.02 | 15:53

  Не знам какво се активизираха напоследък тези червей, но един път ще се разбере кой са и ще изпитат много болка, особено за поругаването на лика на Ботев и Левски!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет