Адвокат: Банковата служителка е била част от схема

  • 30 ноември 2019 09:06

  • 6046
  • 6
Адвокат: Банковата служителка е била част от схема
© Кадър - Нова телевизия

Вярвам в любовта, но мисля, че тази жена може да бъде манипулирана и изнудвана. Това заяви адвокат Ивета Анадолска в ефира на Нова телевизия по повод задържаната банкова служителка, източила над 1 млн. лева и изпращала средства на предполагаем неин любовник.

По думите ѝ обвинението трябва да докаже, че тя е изпращала пари на това лице. "Може да е част от схема, това си мисля аз и даже за себе си съм убедена в това. Може той да е пощенската кутия, а организаторът да е друг.", каза още Анадолска.

Любовникът на банковата служителка живеел охолно

Според психолога Ани Владимирова няма нищо ново под слънцето. "Това е ниша в криминалния контингент. Не е новост някой да се възползва от самотни и нещастни хора. Много важно е да знаят хората, че има една проста система - няма много лична информация за манипулатора, почва да се гради виртуален образ с много музика и любов, почва да се интересува за обкръжението и после започва да се контролира жертвата, а накрая се заговаря за бъдещето - "ние ще направим" и жертвата започва да дава пари. Близките могат да познаят, че се случва подобно нещо като хората започнат да се променят. Когато са щастливи в мрежата и нещастни в реалността. Мога да посъветвам хората да изведат максимално бързо една подобна връзка в реалността и да споделят с близките си за нея", каза още тя.

Банкова служителка източила 1 млн. лв. от клиенти

Последвайте канала на

Калина Христова
6046 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
1000

2019.12.01 | 12:10

6

Тава нещо не прилича на човек,камо ли на жена....

социопат

2019.12.01 | 06:08

5

За каква любов и за какъв любовник става дума,като жената и този,на когото е пращала парите, не са се познавали,нито са се виждали?!

Нико

2019.11.30 | 12:14

3

В банката са намерили една наивница и са я използвали за муле. Тя не може сама да тегли пари от клиенти! Или поне не би трябвало да може. В системата има права на достъп и обикновен служител не може да има такива права. Има ги супервайзора и евентуално шефове. Трябва да има хартиен документ с подпис на клиента. Ако е електронен пак остава следи. Тук схемата е колкото отвън толкова и отвътре. Замесени са поне трима служители от банката. И три години никой да не разбере???

008

2019.11.30 | 13:18

4

Абе не знам какви права имат, но преди години една служителка на гише по погрешка прати прати немалка сума мои пари в чужда сметка и добре че на другия ден трябваше да ги ползвам и видях, че ги няма - същата съвсем спокойно ги извади от сметката на човека и ги върна в моята - това стана без супервайзъри, даже не знам дали в банката някой разбра, затова вече чета и проверявам всичко по два пъти

2019.11.30 | 11:49

2

Банкерката се прави на луда,ще лежи малко и после е милионерка, балъци.

2019.11.30 | 11:25

1

Всички сме убедени, че не става дума за възползване от самотни хора, само психоложката не е разбрала.

Добави коментар

Водещи новини