Следили Шкафа, преди да го убият (видео)

  • 26 март 2012 10:17

  • 6294
  • 8
Следили Шкафа, преди да го убият (видео)
©

Кирил Кирилов ми се оплака, че в последни дни е бил следен. Това заяви в Съдебната палата адвокатът на Кирилов – Йолинка Станева, защитник на убития в събота вечерта Кирил Кирилов от „Наглите” по прякор Шкафа.

Кирилов й бил споделил, че забелязал, че бил следен. В последната седмица Кирилов се притесняваше. Всеки човек, който забелязва една и съща кола да се движи след него и среща едни и същи хора няколко пъти на ден, би се притеснил, коментира още Станева.

По повод днешното заседание по делото срещу групата за отвличания „Наглите”, адвокатът обясни, че пред нея Кирилов твърдял, че няма нищо общо с групата.

Кирил Кирилов не е желаел да се обърне към полицията за това, че е следен. Това каза пред журналисти адвокатът на убития подсъдим по делото „Наглите” Кирил Кирилов – Йолинка Станева. Ако той е свързвал хората, които го следят с нещо опасно, той щеше да сподели, каза тя.

Притесняваше го, че го следят хора, които не познава и не знае защо го следят. Такова проследяване би следвало да се прави и сигурно се прави по-дискретно, допълни Станева. Кирил Кирилов не е имал страхове, че ще го убият, по-скоро е смятал, че ще го сплашат. Той е имал и отпаднала забрана за напускане на страната от повече от два месеца и е могъл да напусне страната, но не е желаел да го направи, каза още Станева. Тя посочи, че Кирил Кирилов никога не е искал да става защитен свидетел.

„В петък той депозира обяснения пред съда, които бяха в съвсем друга насока. В насока, в която той винаги е давал обяснения, че няма нищо общо с това, за което му е повдигнато обвинение”, каза още адвокатът.

Тя посочи, че според Кирилов, той не е имал нищо общо с отвличанията. „Единственото доказателство е от двама изфабрикувани свидетели. Много удобна версия е да се създаде впечатление, че Кирилов е имал намерение да разкрие кой е мозъкът на „Наглите”, но той твърдеше, че познава само един от тази група”, каза Станева.

Друг подсъдим по делото „Нагилите” – Митко Лебешковски отказа да коментира пред журналисти убийството на Кирил Кирилов и дали се страхува за живота си.

Софийски градски съд прекрати делото срещу “Наглите” * заради неочакваната смърт на един от подсъдимите Кирил Кирилов – Шкафа. В началото на днешното заседание съдията прочете името на Кирилов като подсъдим по делото, след което каза, че научил от медиите, че е убит. Това обаче не можело да бъде достатъчно основание съдът да вземе решение, без да има официални документи за смъртта на Шкафа. Представената частична експертиза и протоколите за оглед на трупа не били достатъчни за адвокатите.

В момента се прави опит да бъде осигурен смъртен акт, за да стане ясно какво ще се случва по делото. Според правилата за протичане на процедурата, дори и днес да бъде прекратено делото, в срок от една седмица спирането може да бъде обжалвано, така че най-вероятно делото ще се забави поне със седмица.

Когато бъде депозиран смъртния акт на Кирилов, съдът ще възобнови съдебното следствие, за да прекрати делото срещу починалия и после ще даде ход на съдебните прения по реда, по коjто те започнаха в петък. Тогава прокуратурата поиска за всички общо 153 години и половина затвор.

С прокуратурата трябва да говорят адвокатите на похитените, после защитниците на обвиняемите и да се даде последната дума на групата на "Наглите", след което ще се чака и последната дума на 5-членния съдебен състав.

Бойко Борисов и Цветан Цветанов казват, че аз съм от “Наглите”. А ти ме питаш дали това е истина. Какво да кажа – аз съм господин Пандиза., а те – премиер и шеф на МВР, каквото и да кажа, няма значение. Така преди месец Кирил Кирилов коментира обвиненията срещу себе си, пише “Преса”.

Най-колоритният подсъдим от бандата вземаше активно участие по делото – водеше си бележки, задаваше въпроси и се жалваше от акустиката в залата. По време на заседанието миналия петък, малко преди да чуе, че прокуратурата иска да получи 12-годишна присъда, Шкафа поиска от съдия Виолета Магдалинчева са накаже сурово свидетеля Нури Али, който разиграваше състава с промяна на показанията си.

Прокуратурата твърди, че Кирилов е участвал в отвличанията на бизнесмена Киро Киров и студента Румен Гунински. Трябвало да замести един от “Наглите”, който бил в чужбина. Шкафа, който е известен и като Монтанския, е сочен и като един от хората, пряко отвличали жертвите. Пред съда Кирилов обяснява, че е брокер и шофьор във фирма за недвижими имоти. А наскоро представи и документ, че се води на работа.

* Към 11.20 часа Софийски градски съд поднови пледоариите по делото срещу групата за отвличания „Наглите”.

Последвайте канала на

6294 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Mario

2012.03.27 | 11:11

8
Нов интернет портал - търсачка ще дели 50% от приходите си с регистрираните потребители. Регистрирайте се с поканата в края на този пост, поканете приятели и печелете от 7-ми април 2012!Eдин прост и-мейл, изпратен на всички ваши приятели, може да ви гарантира $ 1 на човек регистрирал се чрез Вас и $ 1 на човек регистрирал се чрез Вашите приятелите . За 5 поколения е възможен един месечен доход за хиляди долари до живот! 1. Поколение 5 x $ 1.00 = $ 5,00 2. Поколение 25 x 1,00 $ = 25,00 $ 3. Поколение 125 x $ 1.00 = $ 125,00 4. Поколение 625 x $ 1.00 = $ 625,00 5. Поколение 3125 x $ 1.00 = $ 3,125.00. След регистрацията ще получите имейл на български език с кратки съвети! Уникална възможност, не се изискват никакви вложения или даунлоад. Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, увеличава факторът по който ще се изплащат парите ви! Всеки месец, като заплата! Лесно е, става за минута! Успех! Вашата покана е тук:http://signup.wazzub.info/?lrRef=e5d0f2e7

2012.03.27 | 11:11

7
tarsa4kata ,nali znae6 ve4e kade da si ia zavre6
az

2012.03.27 | 11:11

6
Ако искате добри пари от нета за малко усилия, ето ви един нов сайт, инфо : http://dox.bg/files/dw?a=a1c63a0325
АЗ

2012.03.26 | 19:03

5
Добро утро. Много ясно, че са го следили. Да не мислите, че случайно са минавали от там или са ходили за закуска. Ама и вие сте едни.
Ха ха

2012.03.26 | 19:03

4
Катила с наколенките се махна, дойде катила с търсачката.....изобилие от катили.....
Пред винкело сите сме равни

2012.03.26 | 16:38

3
... и катила се обади
Ivan

2012.03.26 | 16:38

2
Най-яката online стратегическа игра в световен мащаб, може да се регистрираш от тук http://www.erepublik.com/en/referrer/Bulgarian+god+of+war .Тази игра е за българските патриорти и за хората обичащи войната, може да имате собствена компания или да сте политик защо не и медиен магнат, игра е на 4 години и в нея има нд 10 милиона играчи от цял свят като за разлика от реалния живот то в играта българия е третата по военна и икономическа мощ.
.

2012.03.26 | 16:37

1
Заповядайте в най-новата социална мрежа WAZZUB - първата истинска глобална общност, която плаща на своите членове. Моля, кликнете върху следния линк: http://signup.wazzub.info/?lrRef=fbaa0cc0 за да научите повече и при ваше желание да се регистрирате.При положение,че не ви се изписва като линк,просто го копирайте и заредете в браузъра си. Калкулаторът който са сложили от най-новата социална мрежа WAZZUB показва,колко минимално усилие е нужно да направите за една сума, която получават хора с образование и късмет в България, и която вие ще получавате до живот. М Н О Г О В А Ж Н О:===>>> СЛЕД КАТО СЕ РЕГИСТРИРАТЕ,ПОТВЪРДЕТЕ РЕГИСТРАЦИЯТА СИ ОТ ЛИНКА,КОЙТО ЩЕ ВИ БЪДЕ ИЗПРАТЕН В ПОЩАТА ВИ ОТ WAZZUB.В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ,НАКРАЯ ЩЕ ЗАГУБИТЕ ВСИЧКО,В СМИСЪЛ ВСЕКИ ЕДИН ДОЛАР КОЙТО СТЕ СПЕЧЕЛИЛИ,КАТО СТЕ ПОКАНИЛИ НЯКОГО. Пример каните 5 човека да се регистрират от вашият линк,те от своя страна поне по още 5-ма,които след като направят същото като вас,и така до 5-то ниво.Резултатът е този,че след стартът на 9 април тази година вие ще получавате близо 4000$ месечно без да правите повече каквото и да е за целта и то до живот.Представете си какъв би бил ефектът,ако се позанимаете доста повече.А при съвсем минимални усилия може да имате и 100-200$ на месец,Вие избирате!!! Не забравяйте няма какво да губите,освен свободното си време. Сещате ли се за някога, за по-полезно и доходоносно прекарано свободно време? Аз лично не. Вашата покана е тук: http://signup.wazzub.info/?lrRef=fbaa0cc0

Добави коментар

Водещи новини