В психиатрия е момчето, което наръга млада жена

  • 25 ноември 2019 08:37

  • 1697
  • 2
В психиатрия е момчето, което наръга млада жена
© Pixabay

Стабилно е състоянието на 20-годишното момиче, което беше намушкано с нож в нощния влак от Пловдив за Варна.

Инцидентът стана след спор между момичето и млад мъж Извършителят веднага беше задържан.

Тежък инцидент: Намушкаха младо момиче във влака Пловдив - Варна

Момичето е контактно, няма опасност за живота ѝ. Тя е постъпила в болницата с три прорезни рани с нож, една от които в главата, и две срязани сухожилия. Предстоят операции на момичето заради сухожилията.

"Тя преживя нощта добре, въпреки сериозната суматична и психична травма. Възстановява се. Има наранявания сериозни на главата, на гръдния кош, на бедрото високо и на дланта на лявата ръка. Стабилно състояние, комуникира, все по-добре се чувства самата тя", заяви пред БНТ доц. Георги Арабаджиев.

До спора с момчето се стига след като той на няколко пъти отива в нейното купе и започва да ѝ досажда. Последният път е бил много агресивен и момичето вади нож. Момчето го взима и я намушква с него.

Младата жена вика за помощ. Отзовава се случаен пътник във влака, който започва да гони нападателя.

"На 24 ноември около 2 сутринта в ОД МВР Стара Загора е постъпил сигнал за пострадала жена на ЖП гара Стара Загора в бърз влак Пловдив-Варна. На място е реагирал патрул на МВР Стара Загора. Установена е 20-годишна жена с множество прободни и порезни рани. Извършителят на деянието е задържан", обясни комисар Стоян Стоянов, директор на полицията в Стара Загора.

Извършителят е освидетелстван. Той е психично болен. Настанен е в психиатричната болница в Раднево.

Излязоха подробности за тежкия инцидент с намушкано момиче във влака Пловдив-Варна

"На този етап обвинение не е повдигнато на извършителя не деянието. Същият първоначално е разпитан в качеството на свидетел и тъй като видимото му психично състояние е било деликатно, същият е консултиран с психиатър и съобразно констатациите е настанен на лечение и изследване в Държавна психиатрична болница в град Раднево", каза и Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1697 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.11.25 | 09:00

1

Тази сутрин телевизиите се надпреварват да ни запознават с тази " неотложно гореща новина" подходяща за започване на деня. Да чухте някъде какви са им пробите за алкохол и наркотици??? И по каква причина момъкът не е в ареста ами в лудницата? Да оставим настрана, че при такива случаи е редно да потърсиш помощ от персонала на влака и транспортна полиция.

2019.11.25 | 10:17

2

Явно,че келеша е синче,или близък на някой управник и бързат да го изкарат невменяем...!

Добави коментар

Водещи новини