16 пешеходци отнесоха глоба

  • 22 ноември 2019 14:08

  • 367
  • 0
16 пешеходци отнесоха глоба
© Булфото

В Търговище са установени 16 случая на неправилно пресичане от страна на пешеходци. От началото на акцията "Зима" на територията, обслужвана от ОД на МВР, са проверени 1469 пътни превозни средства, съобщиха от сектор "Пътна полиция" в дирекцията.

За нарушения на Закона за движение по пътищата по време на превантивната акция са съставени 16 акта за административно нарушение и са наложени 23 глоби с фиш; 16 от нарушенията са на пешеходци. Съставен е и акт на шофьор за отнето предимство на пешеходец.

Акция “Зима” в Хасково започна от ромската махала

При проверките по пътищата в областта е констатиран един случай на управление на велосипед без обезопасителна жилетка извън населено място. Установени са два случая на управление - на мотоциклет и на мотопед, от неправоспособни водачи. Съставени са им актове.

Акцията "Зима" е в третия си тематичен етап, който започна вчера и ще продължи до края на месеца. Мотото е "Безопасно шофиране през зимата". Пътните полицаи ще извършват засилени проверки за техническата изправност на автомобилите, както и за поведението на водачите, уточняват от ОД на МВР.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
367 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини