Над 11 600 контрабандни стоки са задържани на "Капитан Андреево"

  • 18 ноември 2019 12:23

  • 269
  • 0
Над 11 600 контрабандни стоки са задържани на "Капитан Андреево"
© Агенция

Митническите служители на ГКПП "Капитан Андреево" задържаха при два случая 10 262 текстилни изделия, спортни обувки и аксесоари със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, и 1430 контрабандни текстилни изделия с логото на известни марки, съобщават от Агенция "Митници".

Декларираната и брандирана със световни марки стока е била открита в товарен автомобил с полска регистрация, влизащ в страната в Турция. Камионът е бил селектиран по метода "анализ на риска" за щателна митническа проверка. Установено е било, че количеството на групажната стока съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки. При проверката са били открити 8114 текстилни изделия с логото на 18 световноизвестни марки. Намерени са още 1074 спортни обувки и още толкова чанти и портмонета с логото на запазени марки. Недекларираните и брандирани текстилни изделия са били открити в товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, превозващ стока за Германия.

При щателната митническа проверка се установява, че количеството на стоката не съвпада с обявеното в представените митнически документи. Открити са недекларирани 1430 елеци, якета, блузи и суичъри.

За случаите на задържаните имитации ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки, уточняват от митницата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
269 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини