Пиян шофьор опита да прегази пътен полицай

  • 18 ноември 2019 12:05

  • 1931
  • 0
Пиян шофьор опита да прегази пътен полицай
© Булфото (архив)

Арестуваха шофьор, който се опитал да прегази спиращия го за проверка полицай, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас.

На 17 ноември около 20:25 часа полицейски служители от Второ районно управление посетили частен дом на улица "Балкан" в квартал "Долно Езерово", обитаван от водача на "Дачия Докер", с русенска регистрация.

Установено било, че той допуснал ПТП и избягал от местопроизшествието. Полицаите не открили водача, който по първоначални данни бил в нетрезво състояние. Малко по-късно на кръстовището на улиците "Босна" и "Залесителна" служителите забелязали автомобила, но водачът му не се съобразил с подадения сигнал със СТОП-палка, а рязко ускорявайки, продължил да се движи, като направил опит да блъсне спиращия го полицай. Служителят на реда успял да избегне фаталния сблъсък, като заедно с колегите си последвал лекия автомобил с включени светлинна и звукова сигнализации. След кратко преследване водачът спрял колата и побягнал между блокове 136 и 232 в посока базата на ВиК.

Нарушителят е задържан, въпреки агресивното му поведение и неизпълнение на разпорежданията на полицейските органи за срок до 24 часа, като за целта е използвана физическа сила. Установено е, че той е 28-годишен бургазлия.

По случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1931 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини