Хванаха крадци в Плевен

  • 23 март 2012 09:51

  • 923
  • 0
Хванаха крадци в Плевен
© Булфото

На 21 март около 2.50 часа, при обход на район в ж.к."Дружба", полицаи задържат в момент на извършване на кражба от гараж 17-годишен от село Ясен и 20-годишен от село Петърница.

Младежите проникнали в помещението след като счупили катинара. При огледа полицаите открили приготвените да бъдат откраднати 3 удължителя - 2х5м 1х10м, куфар с перфоратор и бургии марка "Енхел", зарядно за акомулатор, ъглошлайф "Елтос", ъглошлайф "Black&Decker".

Проверка изяснила, че пълнолетният има три криминалистически регистрации за кражби. Допълнително разследване изяснило, че двамата в съучастие и сговор са извършили в последните дни още три взломни кражби в Плевен.

В нощта на 10 срещу 11 март те изкъртили прозорец с метална решетка на маза в квартал „Дружба" и задигнали 2 удължителя по 50 м., ъглошлайф "Ямато", малък ъглошлайф, машина за рязане на плочки марка "Руби", 3 нивелира - 2 от тях с дължина 1 м. и един с дължина 60 см., пистолет за горещ въздух марка "БДЖ", къртач "Ямато", куфар със свредла, винтоверт марка "Макита", комплект нитачки с различни размери и различни други ръчни инструменти.

На 15 март след като разбили катинар на гаражна врата, влезли в помещението и откраднали самоделен електрожен, голям куфар комплект с инструменти и 6 метров удължител.

На 18 март, чрез взломяване катинар на входна врата на гараж, те извършили кражба на 4 алуминиеви джанти за лек автомобил "Шкода Октавия".

Вещите, обект на кражбите, са намерени и се съхраняват в полицията. Извършителите са задържани за 24 часа. Работата продължава разследващ полицай.

Последвайте канала на

923 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини