Непълнолетен и пиян причини катастрофа с ранени

  • 28 октомври 2019 11:58

  • 613
  • 1
Непълнолетен и пиян причини катастрофа с ранени
© Булфото (архив)

17-годишно момиче и 22-годишен от Мадан са пострадали при катастрофа, причинена от неправоспособен непълнолетен водач употребил алкохол. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Смолян.

На 26 октомври 2019г около 02:00 часа на път III-867 /Средногорци-Мадан-Златоград/ при км 11+200 е възникнало ПТП с ранени участници в движението. При управление на автомобила на баща си, марка и модел „Фолксваген Поло" със смолянска регистрация, 17-годишният неправоспособен водач И. Т. от с. Требище, общ. Смолян, допуска ПТП, при което е пострадало 17-годишно момиче от гр. Мадан, което е с фрактура на слепоочие и напукана темпорална кост.

Пострадалата е настанена за лечение в МБАЛ - Смолян без опасност на живота. С оплаквания за болки в областта на гръдния кош е и 22-годишен младеж от гр. Мадан, също пътувал в автомобила.

Водачът е тестван за употреба на алкохол, като техническото средство е отчело 0,65 промила алкохол в издишания въздух. 17-годишният И. Т. е дал кръвна проба. Работата по случая продължава. Дадена е кръвна проба.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
613 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
елементарно, драги ми Уотсън!

2019.10.28 | 13:11

1

За катастрофа,причинена в пияно състояние - от най-малко 5 до 10 години без право на книжка!

При, недай Боже, причинена смърт при такива условия - доживот без право на управление на автомобил. Даването на книжка на убиец е равносилно на даването на оръжие на убиец.
И то- ОТ ДЪРЖАВАТА! т.е. ДЪРЖАВАТА СТАВА КОСВЕН СЪУЧАСТНИК В УБИЙСТВА...

Добави коментар

Водещи новини