Трима мъже са задържани за отглеждане на наркотици

  • 24 октомври 2019 12:02

  • 501
  • 0
Трима мъже са задържани за отглеждане на наркотици
© Pixabay

Трима мъже са задържани за отглеждане на наркотици в землището на луковитското село Карлуково при съвместна операция на служители от районното управление на МВР в Луковит и Териториалната служба "Борба с организираната престъпност" - Плевен-Ловеч. Това съобщават от областната дирекция на МВР в Ловеч.

Задържаните са 49-годишен, криминално проявен от София, 30-годишен също от София и 33-годишен от село Карлуково. Те са установени на място с площ около 650 кв. метра, засадено с растения от вида на конопа, и в момент, в който с помощта на лозарски ножици са започнали да режат стеблата на растенията.

Засадените растения са общо 212, всички от рода на конопа и с височина между един и 1.20 метра, като отделената листна маса от тях е с бруто тегло 170 кг. При направен полеви тест е установено наличието на тетрахидроканабинол в растенията.

Тримата са задържани за срок от 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава под ръководството на Районна прокуратура - Луковит.

Последвайте канала на

Калина Христова
501 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини