Над 18 000 фалшиви текстилни изделия и аксесоари са задържани на "Капитан Андреево"

Случай на контрабанда на над 18 000 текстилни изделия, портмонета и колани с логото на световноизвестни марки предотвратиха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници".

Стоката е била открита при проверка на товарен автомобил с полска регистрация, влизащ в страната от Турция и пътуващ за Унгария. Митническите служители установяват, че количеството на групажната стока, опакована в 687 колета, не съвпада с обявеното в представените митнически документи.

Открити са били недекларирани 4711 текстилни изделия - шалове, чорапи, спортни комплекти, мъжки боксерки и 445 портмонета и колана с логото на защитени търговски марки. За недекларираната стока е бил съставен акт на водача на камиона. В хода на проверката сред декларираната стока, са били открити още над 13 000 текстилни изделия, по-голяма част от които чорапи. Те са били брандирани с изображения на световноизвестни марки, които са задържани. За случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

От началото на октомври това е трети случай, при който митническите служители откриват текстилни изделия и аксесоари. Част са били недекларирани, а друга са задържани със съмнения, че артикулите са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, допълват от митниците. Общото количество на задържаните артикули през месеца е близо 35 000.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет