Хванаха нарушител с условна присъда да краде дърва

Горските служители от Регионална дирекция по горите – Берковица заловиха системен нарушител в землището на с. Чирен, общ. Враца. Бракониерската проява е установена в късните часове на 21.10.2019 г. в момент на транспортиране на дървесината по черен път в горска територия с лек автомобил и бус.

Дървесината е била немаркирана и непридружена с превозен билет.

Единият нарушител успял да избяга, другият е задържан. Извикани са органите на МВР за установяване на самоличността на лицето, което е с условна присъда и е задържано за 24 часа в РУ Враца. Проверяващите са съставили акт и констативен протокол, като автомобилите, дървесината и един брой бензиномоторен трион са задържани.

Следствените действия по установяване на другият нарушител продължават. Отново през вчерашния ден при обход на горски територии в землището на гр. Брусарци, обл. Монтана, два екипа от горски инспектори на РДГ Берковица установяват конска каруца, натоварена с дървесина немаркирана и без превозен билет. Съставени са акт и констативен протокол на нарушителя. Каруцата, коня и дървесината са задържани.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет