Мечка тормози великотърновското село Пушево

Горски тръгват по следите на мечката, която от седмици гастролира във великотърновското село Пушево.

Оказа се, че поставените капани от хората в селото, са незаконни и трябва да се премахнат. Улица "7-ма" е най-посещавана от дивото животно. Преди дни, Иван Иванов я вижда в двора си в точно полунощ. "Не може да отвори вратата, дойде е тука душка, пъшка, изправя се тука, и ей я мрежата как е скъсана", разказва пред камерата на БТВ Иван.

Разкъсан диван, обърнат грил, счупена стълба са поразиите в съседните дворове. Заради необичайното присъствие някои са се оборудвали с видеонаблюдение.

За успокоение, по местна инициатива, са заложени капани. Според горските обаче, те са незаконни. Според инж. Йордан Бобонков, директор на Държавно горско стопанство "Болярка" - Велико Търново, ловуването с капани е вид лов, независимо, че са капани и не се използва огнестрелно оръжие.

"Говорим за защитен вид, който не е обект на лов. Ефикасно нещо са репелентите, електропастирите, подплашващите средства", обясни инж. Цветелин Миланов, директор на Северноцентрално държавно предприятие – Габрово.

Капаните ще бъдат премахнати. Комисия ще прецени как да отблъскване дивото животно. Според специалистите, мечката предпочела селото за набавяне на храна преди зимата, е около 2-годишна.

Коментари

  1. 2019.10.22 | 00:06

    А кога ще запъшкат либералите ,а ? Да ги направим насилствено третия пол защото много го афишират ! Като им изрежем половите органи и да си ходято по живо и здраво !

  2. 2019.10.21 | 21:40

    Нахранете животинката

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет