Спипаха телефонен измамник

  • 21 март 2012 14:07

  • 742
  • 0
Спипаха телефонен измамник
©

След активна работа криминалисти от Осмо районно разкриха две телефонни измами, извършени наскоро. Авторът на деянията, рецидивистът Й.С. /41 г./ е задържан със съдействието на бдителни граждани.

На 8 март в районното управление дошла 84-годишна столичанка от ж.к. „Дружба”, която разказала, че е била измамена с 850 лева. Тя останала без парите си след като била излъгана по телефона от мъж, съобщил, че дъщеря й е блъснала с колата си дете и по-късно то е починало. Мъжът поискал 2000 лева, за да бъде прекратено бъдещо следствие. Столичанката признала, че разполага с 850 лева и предала парите на непознат пред входа на жилищния блок. След сделката провела разговор по телефона с дъщеря си и едва тогава разбрала, че е жертва на измама.

По идентичен начин било измамено и 15-годишно момиче на 12-ти март. Тогава семейството се разделило с 850 евро, 300 лева и 80 грама златни накити. Детето разбрало, че е жертва на престъпление след като бащата се прибрал ненадейно в дома. В хода на разследването била получена информация за съмнителен мъж, който се навъртал в района на ж.к. „Дружба” с лек автомобил„Мерцедес”. Бдителни жители на квартала съобщили част от регистрационния номер, а полицаите успели да установят колата и нейния ползвател – Й.С. /41 г./ от София. Немският автомобил бил забелязан по време на извършване и на двете престъпления, констатирали полицаите.

Така на 19-ти март авторът на измамите бил задържан в местното районно управление с полицейска мярка за 24 часа. Мъжът е известен на полицията за кражби, шофиране в нетрезво състояние, нерегламентирана таксиметрова дейност, обсебване. Той е осъждан неколкократно. Материалите по случаите са докладвани на Софийска районна прокуратура, Й.С. е привлечен в качеството на обвиняем по чл. 211 от НК – измама в опасен рецидив.

Последвайте канала на

Десислава Станева
742 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини