Пуснаха задържаните по подозрение, че са купували гласове в Лясковец

  • 13 октомври 2019 12:34

  • 883
  • 2
Пуснаха задържаните по подозрение, че са купували гласове в Лясковец
© gettyimages (архив)

Мъжът и жената, които бяха арестувани по подозрение за търговия с гласове в Лясковец, са пуснати на свобода.

В колата им бяха намерени 5 листа с имена и адреси на хора от три населени  места. Колата била спряна за рутинна проверка. Вниманието на полицаите привлекли хвърчащи списъци с имена на хора, написани с различен почерк. Близките на заподозрените в купуване на гласове отказаха да коментират. 

Агитационни материали, сочещи конкретна политическа партия или пък пари у задържаните – не са открити. Улики липсвали и в домовете им. Единият от арестуваните е обяснил, че списъците са за семеен банкет – събирал имената на гостите, които планирал да покани, съобщи БТВ. Фамилията е известна в Лясковец като „Манджите”.

Повдигнати обвинения няма. По случая се води досъдебно производство. Разпитват се хората от списъците, а по информация на наши източници е разпитван и неформален лидер на една от водещите партии в града.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
883 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българин

2019.10.13 | 13:41

1

В Българските затвори о всякакъв тип е пълно с НЕВИНИ ХОРА .СЪДИЛИЩАТА ПО МЕСТА ИЗ БГ ОСОБЕНО ПО ПЛЕВЕНСКА ОБЛАСТ изкарвали Невините хора виновни някакси НИЩО ЧЕ СА НЕВИННИ И БЕЗ НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЧЕ РЕЯЛНО ОСЪДЕНИЯ Е ПРЕГРЕШИЛ НЕЩО. С ЦЕЛ ДА НЕ ИЗКАЛИ НЕВИННИТЕ ОБЕЩЕТЕНИЕ тива намалявало БЮДЖЕТА доходите На Съдебната власт. Маса народ избяга от България.

2019.10.13 | 14:38

2

умник знаеш ли какво е станало в позитанския нужник и

Добави коментар

Водещи новини