Сериозно икономическо престъпление е разкрито на територията на Габрово

  • 09 октомври 2019 13:21

  • 2597
  • 0
© ОДМВР-Габрово

Сериозно икономическо престъпление е разкрито на територията на ОДМВР – Габрово, съобщиха от МВР.

На 08 октомври около 17:20 часа в района на  кантон „Любово“, при провеждане на специализирана полицейска операция с цел превенция на престъпления, свързани с незаконен добив на дървесина и нарушения по Закона за горите, служители на сектор „Икономическа полиция“ при Областна дирекция на МВР – Габрово и полицейски служители от  районното управление, спират за проверка товарен автомобил с водач 51-годишен жител на село Иваново, област Хасково и пътуващ с него 28-годишен мъж от Хасково.

В хода на проверката са осъществени процесуално-следствени действия, при които е извършен щателен оглед на превозното средство, и е открит специално пригоден тайник, разположен в товарния отсек на автомобила.

В него са намерени и иззети 25 012 кутии цигари от различни марки, без български акцизен бандерол, пакетирани в 50 мастербокса.

Във връзка с образуваното досъдебно производство двамата мъже са задържани в РУ-Габрово за срок до 24 часа. Разследването по случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2597 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини