Блокът с взривения джип на адвоката в Монтана бил газифициран

  • 07 октомври 2019 16:30

  • 1231
  • 0
Блокът с взривения джип на адвоката в Монтана бил газифициран
© Pixabay (архив)

Жилищният блок, под който тази нощ избухна взривно устройство, е бил газифициран, но ударната вълна и последвалият след това пожар не са засигнали газовата инсталация, съобщиха от ОД на МВР в Монтана.

Бомбата е избухнала в 3,15 часа сутринта в автомобил "Волво ХС90", паркиран в един от гаражите под блока. От ударната вълна е унищожен напълно автомобилът, разрушени са стените към съседните гаражи, отнесени са вратите на гаражите, повредена е кола в съседен гараж, счупени са прозорците и климатиците на някои от жилищата в блока и са опушени мазилките му. Екип на пожарната от Монтана е пристигнал на мястото на взрива минути след избухването му и е потушил огъня. Няма пострадали хора, обявиха от полицейската дирекция в Монтана.

Взривеният гараж и автомобила са собственост на адвоката от Монтана Красимир Босев /56 г./. По случая е заведено досъдебно производство по член 333 от НК, в момента се правят огледи и се разпитват свидетели. За установяване вида на взривното устройство и изясняване на случая са извикани експерти от СОБТ от София.

Последвайте канала на

Novini.bg
1231 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини