Средно по около сто души на ден правят опити за влизане в нашата страна от Гърция

  • 02 октомври 2019 15:53

  • 814
  • 1
Средно по около сто души на ден правят опити за влизане в нашата страна от Гърция
©

Средно по около сто души на ден правят опити за влизане в нашата страна от Гърция. Това заяви зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов пред журналисти преди да вземе участие в кръгла маса на тема "Всеобхватната координация на миграционния процес", която се провежда в Народното събрание.

Зам.-министър Балабанов отбеляза, че в нашата страна по отношение на мигрантите всичко е спокойно. 

На въпрос, колко мигранти минават през страната ни и продължават към Западна Европа, Балабанов отговори, че "засега никой не минава". "С общото взаимодействие с турската и гръцката гранична полиция, ние ги прихващаме още на тяхна територия, и те отново си ги взимат обратно", посочи зам.-министърът.

По време на конференцията за миграционния процес председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност заяви, че според тенденциите Европа ще продължи да бъде привлекателно място за мигрантите.

Анализаторът в Европейският съвет за външна политика Даниел Стефанов коментира, че ЕС трябва да се стреми към управление на миграцията, а сега е фокусиран само към отделни елементи. В изказването си на кръглата маса зам.-министър Стефан Балабанов заяви, че сътрудничеството на трети страни по мигрантския проблем не е достатъчно ефективно и ЕС трябва да го засили. По думите му ЕС трябва да подпомогне транзитните държави чрез финансова или друга помощ, както и да работи по укрепване на държавите по произход.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
814 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
.

2019.10.02 | 17:57

1

"С общото взаимодействие с турската и гръцката гранична полиция, ние ги прихващаме още на тяхна територия, и те отново си ги взимат обратно" - ш'ти поверва ли некой манго?

Добави коментар

Водещи новини