Пребили журналист в нюзрума на БНР

  • 01 октомври 2019 13:42

  • 1116
  • 1
© Булфото (архив)

В Четвърто РПУ в София е образувано досъдебно производство във връзка с подаден сигнал за нанесен побой над журналист в нюзрума на Българското национално радио. Това съобщи пред журналисти директорът на СДВР Георги Хаджиев, предаде репортер на Novini.bg

Той допълни, че по случая вече са разпитани свидетели. Предстоят очни ставки, както и изземване на записи от видеокамери.

Случаят се наблюдава от прокурор от Районната прокуратура в София, уточни Георги Хаджиев.

По неофициална информация случаят се разиграл преди десетина дни, а сигналът за него е подаден от пострадалия репортер Добромир Видев. По думи на директора на радиото Светослав Костов, до инцидента се е стигнало, след като Добрин Йотов, който е девер на журналистката Силвия Великова и също като нея и брат си работи в радиото, е нападнал Видев. Според тази информация, нападението било предшествано от разговор, по време на който Видев се е интересувал по каква причина два негови журналистически материала не са били излъчени. След физическата саморазправа пострадалият репортер сам отишъл в "Пирогов" и си извадил медицинско.

Последвайте канала на

Novini.bg
1116 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
k

2019.10.01 | 16:02

1

Ta това си е семейна кавга. Там всички са шуреи, баджанази, брат`чеди и подобни. За каква свободна журналистика точно говарят тия?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини