Йоско Костинбродския контролирал наркомрежата от фитнеса в дома си

  • 19 март 2012 20:03

  • 7877
  • 0
Йоско Костинбродския контролирал наркомрежата от фитнеса в дома си
©

Йоско Костинбродския привиквал всеки ден сподвижниците си във фитнеса му, за да докладват  кой какво е свършил и колко "сухо" е изкарал.

Единият от четиримата му охранители, на когото викат Кокошката, следи на монитор камерите около палата. Всичко е спокойно, бизнесът върви по вода.

Веднъж обаче между 3 и 4 часа сутринта изненадващо обаждане разваля съня на Йоско.

“В 6 часа чакай гости", казва някой и веднага затваря.

И когато полицаите се появяват пред портата, 43-годишният Йоско вече е духнал далеч, пише "24 часа".

Сега - след 15 месеца издирване у нас и в чужбина, Йоско Костинбродския е даден на съд задочно. Според прокуратурата, която внесе обвинителния акт срещу него и още 9 души в спецсъда в София, Йоско близо 2 години и половина бил тартор на банда за дрога. Дърпал конците на мрежа за разпространение на наркотици в Костинброд, Своге, околните им села и в два от периферните столични квартали.

Контролирал лично или чрез двама от най-доверените си хора бригада, която да вкарва в пътя шанаджии или конкуренти в търговията с амфетамин, марихуана, кокаин и хероин, твърдят разследващите. Привиквал сподвижниците си във фитнеса си или под навеса в двора. Веднъж фитнесът станал арена и на кървав среднощен бой с юмруци и ритници, последван от отнемане на мерцедес.

43-годишният Йоско не спрял да контролира хората си дори докато бил зад решетките. Той опознал килията по време на делото за безследно изчезналия хърватин Иван Може, сочен от МВР за човек на общобалкански известния Роберт Матанич.

До месец пред съда се очаква да застанат 9 авери на Йоско, сред които най-довереният му Ивайло Симеонов-Богьовеца. Той и Вергил Славов вероятно ще бъдат доведени от ареста, тъй като са следствени по друго дело - за убийството през февруари 2008 г. на ромския богаташ Тане Танев. Останалите са на свобода срещу гаранции или подписка. Сред тях са синът на Богьовеца - Йордан, известен като Дани Малкия, Йосковият наследник Иван, тримата им авери с колоритни прякори Кърлежа, Кокошката и Пуйката, Александър Йорданов и Георги Гълъбов.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
7877 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини