Забраната за пушене ще съсипе заведенията, смятат посетителите

  • 19 март 2012 15:49

  • 1506
  • 5
Забраната за пушене ще съсипе заведенията, смятат посетителите
©

Според 70% от гостите на заведения в София и Пловдив смятат, че забраната за пушене ще бъде пагубна за сектора. Това сочи проучване на „Ноема" в двата града.

60% от хората, които посещават заведения в София и Пловдив, са на мнение, че настоящите ограничения са напълно достатъчни.

В двата града всеки десети споделя, че наредбите в момента са прекалено строги и дори ограничават свободата на гостите, като в Пловдив тази нагласа се споделя от един на всеки четирима анкетирани.

Oт първи юни предстои да влезе в сила пълната забрана на пушене по заведенията у нас. "Готвените в момента промени в закона за тютюнопушене и планираното преждевременно влизане в сила на тотална забрана ще се отрази негативно върху нашия сектор", коментира Димитър Лукарев, председател на Асоциацията на собствениците на заведения в Пловдив.

"Данните от проучването само подкрепят нашите притеснения. Смятаме, че такива важни въпроси могат да се решат само в диалог с управляващите органи, допълва Лукарев, като информира, че е планирано изпращане на отворено писмо, в което за пореден път да се поканят заинтересованите страни на разговори. До момента никой не се е съобразил с препоръките на нашата индустрия. Надявам се този път да успеем", заявява още Димитър Лукарев.

Като цяло посетителите в заведения познават законовите разпоредби в сферата на тютюнопушенето. Гостите на заведения в София и Пловдив са наясно с правата си, а най-широко разпространена е информацията, че трябва да има помещения за пушачи, отделени със стени и с вентилация. 75% от всички анкетирани са запознати с тази разпоредба.

Последвайте канала на

1506 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
непушач

2012.04.20 | 20:56

5
Глупости, в цяла Европа е забранено пушенето в заведенията, да не би да е съсипан бизнеса там
скубчо

2012.03.20 | 03:21

3
В Германия не веднъж съм пушил в заведение,миналата седмица също,и не виждам какъв е проблема,след като има зала за пушачи?!Големи европейци станахме,ама много мъка ще видиме с тая Европа...
NES_BR

2012.04.20 | 20:56

4
Palni gluposti!!!! V Brazilia ima zabrana ot dosta vreme i zvedeniata sa vse palni!!!!! Tuk sashto gi govoreha tezi neshta, no se okaza che e prosto "lobi" na proizvoditelite na tzigari!!!!
каката на баткото

2012.03.20 | 03:09

2
най сетне няма да мурдиш на кенеф като излезнеш от заведение,да си пушат у дома и да лижат пепелника ако искат,а най добре да си продупчат дробовете с шило.като допулнение да си подарйат парите на тютюневите босове.
w w w.chetivo.i n f o

2012.03.20 | 02:23

1
Добре дошли в нашия сайт. Тук ще откриете голямо количество материали за ученици и студенти като теми, статии, реферати, есета, съчинения, лекции, курсови работи, доклади, презентации, контролни, тестове и други. Всички материали са достъпни за теглене, абсолютно БЕЗПЛАТНО!

Добави коментар

Водещи новини