Спипаха 21-годишен столичанин с 2.5 килограма наркотици

  • 24 септември 2019 17:00

  • 1522
  • 0
Спипаха 21-годишен столичанин с 2.5 килограма наркотици
© Булфото (архив)

21-годишен столичанин е задържан в Седмо Районно управление при СДВР за притежание на наркотични вещества с цел разпространение. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Иззети са над 2.5 килограма наркотици. На 17 септември, около 14.50 часа в ж.к. „Студентски град“ полицейски служители на спрели младеж със съмнително поведение. В хода на проверката било установено, че е на 21 години, от София, а у него полицаите намерили и иззели полиетиленов плик с растителна маса.

При последвали процесуално-следствени действия, в гаражна клетка, ползвана под наем от столичанина, са намерени и иззети електронна везна, множество различни по вид разфасовки, съдържащи тревиста маса и вещество на бучки и прах.

Младежът е задържан с полицейска мярка до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са марихуана с тегло 1 750 грама и амфетамин с тегло 760 грама.

След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура на задържаният е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 354 а от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1522 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини