Над 80 пожара горят в страната

  • 17 септември 2019 20:19

  • 680
  • 2
Над 80 пожара горят в страната
© Getty Images/Guliver (архив)

От началото на днешния ден пожарникарите в цялата страна са реагирали на над 170 сигнала за произшествия, от които 137 пожара и 26 аварийно-спасителни дейности. Към момента силите и средствата на ГДПБЗН участват в локализирането и ликвидирането на 82 инцидента. Няма данни за пострадали и загинали хора, съобщават от пресцентъра на МВР.

Небрежност при боравене с открит огън е причината за пожара, който се разгоря тази сутрин между врачанските села Върбица и Вировско. Огънят е низов и е обхванал над 250 дка широколистна гора, изоставени лозя и суха трева. На мястото на инцидента са 6 пожарни екипа, служители на горското стопанство и доброволци.

Пожарните екипи на РДПБЗН – София успяха да спасят от огнената стихия 6 къщи. Пожарът, възникнал малко след 14 часа в района село Своде, община Правец. Пристигналите на място пожарникари и доброволци положили всички необходими усилия и ограничили разпространението на огъня, а по-късно и го погасили, в посока населеното място. Продължават действията за пресичане пътя на стихията, която се развива към близък горски масив.  

Продължават действията по погасяване на пожара възникнал малко след 15 часа в борова гора в м. "Сухи дял", град Котел. В гасенето участват пожарникари и служители на горското стопанство. В гасенето се включи и хеликоптер от ВВС. Стихията е обхванала площ от около 140 дка.

Локализиран е пожара в землището на кв. "Анезица". Огънят се развива предимно низово, в иглолистна гора. Площта на пожара е около 50 дка. На място са пожарни екипи, служители на горското стопанство и доброволци от Офроуд-Велинград.

Днес, около 16 часа, в оперативния център на ловешката пожарна е получен сигнал за горящи сухи треви над село Тодоричене, в близост до пречиствателна станция и горски масив. По данни към 18 часа стихията е засегнала около 30 дка сухи треви и храсти и около 5 дка низово в борова гора.

Полагат се усилия за локализиране на пожара между селата Остър камък и Иваново, общ. Харманли. Активните огнища, които се развиват в борова и смесена гора и сухи треви, са четири. Приблизителната площ на пожара е около 100 дка. На място работят екипи на пожарната, служители на лесничейството и на горското стопанство.

В момента се развива пожар на територията на село Бистрица, област Благоевград. Огънят е засегнал 20 дка гора и две необитаеми постройки. На място има четири екипа огнеборци и служители на Държавното горско стопанство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
680 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.09.17 | 23:29

2

Партизаните на БСП в действия! Палежи из цялата страна! Опит за вдигане на въстнаие!

Вождовете на унищожителите и грабителите на БЪЛГАРИЯ лагеруват на Спосрано 20!

коко

2019.09.17 | 22:57

1

Руските послания излизат на бял свят.Ако не можем да навредим , то ще се постараем.

Добави коментар

Водещи новини