932 нарушения на ЗДвП за една седмица в област Сливен

  • 17 септември 2019 14:15

  • 255
  • 0
932 нарушения на ЗДвП за една седмица в област Сливен
© ОДМВР-Сливен

От 9 до 15 септември на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност, разпоредени от Главна дирекция "Национална полиция" и директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.

Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция, Териториална полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел, са проверили 1845 моторни превозни средства и 1966 лица. Констатирани са 932 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане. Съставени са 837 фиша и 85 акта за административни нарушения.

За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 230 нарушения на скоростта. Издадени са 494 електронни фиша за превишаване на разрешената скорост в населени и извън места в област Сливен.

Най-честите нарушения на ограничението на скоростта са засечени при селата Злати войвода и Трапоклово и Калояново, на булевардите "Цар Симеон", "Банско шосе", "Бургаско шосе" и "Панайот Хитов" в град Сливен. По път ІІ-66 /Ст.Загора-Нова Загора/ и път ІІ-55/Нова Загора-Раднево/. Път ІІ-48 /к-ще "Петолъчка"- Котел/ в района на селата Мокрен и Градец. Път І-6 /София-Бургас/ в района на Шивачево.

В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 189 фиша, отнета е 1 шофьорска книжки за неплатени глоби.

Установени са 4 неправоспособни водачи. Четирима водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, като един е с алкохол над 1,2 промила, за което се образувано бързо производство.

Двама водачи са управлявали след употреба на наркотични вещества.

Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 5.

В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 97 фиша за неправилно паркиране.

На територията на ОДМВР-Сливен от 16 септември е в ход специализирана операция по линия на TISPOL за извършване на засилен контрол за незаконосъобразното използването на мобилни телефони от водачите на моторни превозни средства.
Целта на операцията е да се припомнят още веднъж последствията от пренебрегването на забраната за използване на мобилни устройства. По време на шофиране те силно разконцентрират вниманието на водача, което може да се окаже фатално.

Според Закона за движение по пътищата на водачите е забранено да използват мобилни телефони по време на движение, освен чрез устройство, позволяващо това да става без участието на ръцете. Санкцията за подобно нарушение, предвидена в ЗДвП, е глоба от 50 лева и отнемане на 6 контролни точки. Операцията ще продължи до 22 септември.

От 16 до 29 септември се извършват проверки от екипи на Пътна полиция съвместно с Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" на автобусите, превозващи деца и ученици.

Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на неправоспособни водачи и лица, които управляват под въздействие на наркотични вещества и алкохол .

Осъществява се контрол по национални кампании "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!".

Последвайте канала на

Novini.bg
255 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини