Цветлин Йовчев: Тепърва ще се сблъскваме с педофили и терористи, защото нямаме единна система между службите

  • 17 септември 2019 08:28

  • 1142
  • 1
Цветлин Йовчев: Тепърва ще се сблъскваме с педофили и терористи, защото нямаме единна система между службите
© Кадър: БТВ

Независимо дали става въпрос за педофил или за терористи, докато нямаме единна система между службите, тези проблеми ще продължават. Това е един сериозен проблем, с който тепърва ще се сблъскваме. Това заяви бившият вътрешен министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола в ефира на БТВ.

"Този човек може би е бил следен в други държави, но нашите служби не са имали достъп до тази информация", добави той.

"Информацията по скандала с шпионаж в България не е достатъчна. Трябва да се знае, че обвинението "служи на чужда държава" означава, че обвиняемият е осъществявал разузнавателна дейност на наша територия. Обществото е силно разединено по този скандал и службите трябва да имат сериозни доказателства за шпионска дейност на Николай Малинов", подчерта Йовчев.

Той допълни, че има натрупано напрежение и даде пример - противниците на действията на прокуратурата и правителството показаха негативно отношение веднага, другата линия, която подкрепя, също е разделена в отношението към ситуацията. "Русия като защитник на православните ценности реализира своята геополитика и на тази основа".

"Не бива да се подценява и "меката сила". Това е, когато въз основата на симпатия към дадена държава, се работи и формира и привърженичество към нейната политика", предупреди Йовчев.

Бившият първи в ДАНС каза още, че русофилите не са престъпници априори, нито пък споделянето на идеи. "Защото последното би означавало да проверим всички работещи в чужди фирми, например". "Аз не разбирам нито русофилството, нито русофобството. Както не разбирам американофилството или пък американофобството. Трябва да мислим и работим за България", завърши Йовчев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1142 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.09.17 | 09:46

1

dobro utro tocno tova az go kazah predi povece ot 10 godini ako iskate da ima evropa triabva tocno takava sistema i ako imashe niamashe evropa da e naselena sas cigani pocti vsicki koito sa bivshi zatvornici.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини