Купувал ли е мълчанието на родителите британският пастор педофил в Сливен?

Нови разкрития за пастора педофил в Сливен – екип на БТВ се срещна с хората, които още през 2015 г. са подавали сигнали у нас срещу Даниел Хъл.

Хората, подали последния сигнал срещу него остават анонимни, но според полицията къщите им са близо до Молитвения дом на пастора. В дома, заедно с него, живеели деца на възраст от 8-12 години. Явно финансовият мотив е карал и родителите и децата да мълчат за това какво се случва там.

На разпитите пред прокурор обаче момчетата разказали за действията на пастора и срещу него беше повдигнато едно от най-тежките обвинения – за блудство с повече от две малолетни лица.

Първият сигнал

Даниел Хъл става съсед на Елена Димитрова преди четири години, когато наема къща в сливенското село Самуилово. Жената разказва,че всеки ден в къщата идвали деца. Включително и нощем, подчертава жената.

Заради шума при съседа тя извикала полиция.

"Децата тогава още на място ги попитахме какво правят с този човек, къде са родителите им, те отговориха,че родителите им знаят, той е пастор в квартал „Надежда”, грижи се за тяхното здраве, възпитание и образование”, разказва кметът на селото Павлина Христова.

Първото посещение на Даниел Хъл у нас е преди 5-6 години. Още тогава е имало информация,че е осъждан за детска порнография. Алексей Пампоров от Института за изследване на обществата и знанията при БАН посочи, че е получил информация от самите деца.

Благодетел или добър платец

След 15-месечна присъда за педофилия в родината си, Хъл се връща в Сливен. Сигналите за сексуални посегателства срещу деца пристигат преди половин година в Българския дарителски форум. С тях се свързва друг британец, който се занимава с дарения. И единственото място, на което помощта му е отхвърлена, е квартал „Надежда”.

"През януари получихме писмо от английски дарител, че този човек се намира в Сливен, събира средства от международни дарителски платформи и с тези средства си купува благоволението на родителите и прави това, което вече излезе в пространството", посочи Красимира Величкова от организацията.

А в махалата в Сливен Хъл продължава да е благодетел, който не е блудствал с деца.

Така месеци по-късно, Би Би Си излъчват филма си за пастора. Разследващите у нас разказват, че го следят от юни, съвместно с британските служби.

"Два дни преди операцията BBC си пуснаха този материал. Съвсем ясно е,че в рамките на два дни не могат да се съберат доказателства и да бъде проведена такава операция", категоричен е началникът на отдел „Киберпрестъпност” в ГДБОП Явор Колев.

Когато МВР нахлува в стаята на пастора, униформените го откриват с още шест деца, останали да спят при него. От ГДБОП продължават да настояват за национален регистър на осъдените за блудство лица у нас, както и за законови пречки те да  упражняват работа, свързана с контакти с деца.

Коментари

  1. 2019.09.16 | 22:26

    Нарича се симбиоза-взаимоизгодно съжителство. Чернокраките продават чаветата на извратеняка за кинти, като секне далаверата-реват на умирачка...скотове прокажени.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет