Багер подкопа основите на сграда в Бургас, евакуираха дядо

  • 12 септември 2019 20:21

  • 904
  • 1
Багер подкопа основите на сграда в Бургас, евакуираха дядо
© Нова телевизия

Багер подкопа основите на сграда в Бургас и събори стената на приземния етаж. Единственият жител в блока беше изведен спешно, заради опасността сградата да рухне. Строежът започнал преди седмица. Тази сутрин обаче, едва не предизвика срутването на съседния жилищен блок.

"Това са общински жилища - четири семейства живееха в тази сграда, трите семейства са настанени също в други жилища в рамките за тази година. Това е последният човек, който остана да бъде преместен", каза общинският служител Тина Писарова пред камерите на Нова телевизия.

Последният наемател е 70-годишният бивш строител Димитър Томов. Той усетил мощния трус от рухването на стената, но останал в дома си. 

„Аз им казах - бийте пилони, не, ние ще санираме с някакъв разтвор. Два пъти, три пъти им казах обаче те...”, заяви Томов.

Димитър Томове настанен по спешност в ново жилище, а сградата с разрушени основи ще бъде запечатана.  

„Става дума за непрецизно изпълнение на плана за укрепване на изкопа. За да се установят точно причините, които са довели до настъпване на тази авария по най-бързия начин ще сформирам със заповед техническо-експерта комисия. Всички щети, които са нанесени в съседните имоти ще бъдат отстранени за сметка на строителя", добави Милен Ненчев – началник РДНСК Бургас.

От строителната фирма, допуснала срутването, отказаха коментар. Вече работят по укрепването на терена. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
904 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.09.12 | 21:18

1

Да ли пък, случайно не е било умишлено?

Добави коментар

Водещи новини