МВР отчита ръст в опитите за нелегално преминаване на българо-гръцката граница от мигранти

  • 10 септември 2019 11:03

  • 404
  • 0
МВР отчита ръст в опитите за нелегално преминаване на българо-гръцката граница от мигранти
© Булфото (архив)

Вътрешният министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, заяви, че се отчита ръст в опитите за нелегално преминаване на българо-гръцката граница от мигранти. Той коментира темата пред журналисти след участие в 13-тата Международна научна конференция "Сигурността в Югоизточна Европа", провела се в София.

Маринов посочи, че са дислоцирани допълнително сили по границата с Гърция. Той отбеляза, че българо-турската граница се охранява добре и там няма проблем. По думите му, процесите, които се развиват в Близкия Изток и в Турция предполагат усложняване на обстановката.

Министърът обясни, че в Гърция има много мигранти по островите, които се превозват към континента и това предполага да правят опити по различни маршрути да се насочат към Западна Европа.

Във връзка с разследването за шпионаж провеждано от Спецпрокуратурата, МВР и ДАНС, за което стана ясно вчера, министър Маринов коментира, че тези действия продължават и в момента, като по-късно днес ще бъде дадена повече информация.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
404 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини