Арестуваха шофьор - убиец след месец издирване

  • 17 март 2012 07:11

  • 4372
  • 5
Арестуваха шофьор - убиец след месец издирване
©

Част от предна броня с отвор за халоген се оказа решаваща за разкриването на убийство на пътя.

След близо месец издирване бургаските полицаи откриха и задържаха 43-годишния Шабан Осман, съобщава "Монитор".

Мъжът, който е с дебело досие в полицията за измами, длъжностно присвояване и присъда за трафик на хора, е заподозрян, че е прегазил пешеходец и после е избягал от местопрестъплението.

Самият инцидент станал в средата на февруари около 19,45 часа на пътя от жп гара Церковски по посока на карнобатското село Венец. Жертвата - 49-годишен мъж, починал от раните си след произшествието. Заради силния удар обаче предницата на колата била потрошена.

От мястото експерти на МВР събрали парчета от броня, дясната декоративна решетка с отвор за халоген, както и части от подкалник. Всички детайли били старателно събрани и изпратени в базовата научно-техническа лаборатория към бургаската полиция, където експерти установили, че тези части отговарят на автомобил „Ауди А6”, произведено между 1997 и 2001 година. По детайлите били намерени и биологични материали, на които също била назначена ДНК експертиза. Тя категорично доказала, че детайлите са от колата, прегазила пешеходеца.

Според специалистите возилото било тъмносиньо. Криминалисти от бургаската полиция веднага започнали да проверяват всички автосервизи в близост до катастрофата за кола с подобно описание. Били внимателно прегледани и данните от охранителните камери по входовете и изходите на морския град. Така разследващите стеснили кръга от автомобили до малка бройка и започнали да проверяват собствениците на всяко от возилата. Не след дълго полицаите влезли в следите на търсеното ауди комби. Оказало се, че то било укрито на територията на Шуменска област.

На 7 март превозното средство било закарано в Бургас за да му се направят пълни експертизи. Те доказали, че намерените части са точно от тази кола. Седмица по-късно разследващите открили и 43-годишния шофьор Шабан Осман.

Според юристи при инцидент с пешеходец едно от най-важните неща е да не се напуска местопроизшествието. В съда обикновено това се взема под внимание и ако водачът не е употребил алкохол и наркотици, почти винаги се разминава с условна присъда. В случая на Шабан обаче бягството и предишните криминални прояви вероятно ще наклонят везните към ефективна присъда, коментираха юристи.

Последвайте канала на

Весела Найденова
4372 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
АЗ

2012.03.20 | 09:26

3
Имал присъда за трафик на хора???? Защо е на свобода след толкова престъпления???? Отгоре на това ефективната присъда ще е малко - най - много 2 години, ако се признае за виновен. Така е според закона. При добро държане и половината от тия 2 години няма да лежи. Майната им на законите в тая държава. Няма кво да ми се оправдава Цветанов: Ние ги хващаме, те ги пускат''. Трябва закони Цветанов. Законите много лесно се заобикалят. В страни като Америка за изнасилвания, педофилия не се дава условно. И знаеш ли защо, Цветанов? Закона не го позволява. Учудвам се как закона в БГ позволява изобщо условна присъда за тежки престъпения. Закони му е майката Цветанов, закони. Колкото и магистрали да строиме, по тях ще ни газят такива като тоя. Тоя имал трафик, измами зад гърба си и най - свободно се шири по улиците и дори сега като убива пак ще му се размине с лека присъда. 2 години.
Цветанов

2013.11.14 | 13:34

5
Да беше наясно с нещата да даваш съвети и напъдствия , но не си ! Ресорният министър за това , което говориш е министъра на правосъдието :) Фразата " Ние ги хващаме , те ги пускат" също не е негова . Не че съм му фен , но трябва нещата трябва да се наричат с истинските им имена . Цветанов е ресорен министър на хората , които са си свършили добре работата и са заловили престъпника !
Led Zeppelin

2012.03.20 | 09:26

4
В затвора ще го обиждат и обиждат,докато му дойде акъла на чифута!!!

2012.03.18 | 06:11

1
Да ти еба мамата проста! Чифут е този дето е изклатил майка ти! Ти знаеш ли изобщо какво означава тази дума, и защо я употребяваш?
hmmm

2012.03.19 | 01:03

2
Da, ama na toq trqbva minimum 500 000 kryvnina da mu iskat i pone 5 godini v pandelata...

Добави коментар

Водещи новини