Спипаха двама, извършили над 10 кражби

  • 16 март 2012 16:34

  • 954
  • 1
Спипаха двама, извършили над 10 кражби
©

Двама мъже са заловени във Велико Търново непосредствено след извършване на поредната им кражба, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Двамата – М.С. на 24 години и В.С. на 26 години са задържани тази сутрин, непосредствено след като извършили кражба от хранителен магазин в Бяла Черква. Те успели да взломят стъклопакет на входната врата на магазина, откраднали 100 лева и избягали. Незабавно са предприети заградителни действия, които довели до задържането им. В хода на разследването било установено, че М.С. и В.С. са извършили повече от 10 кражби – предимно взимали пари, цигари и ваучери за мобилни телефони от търговски обекти на територията на Велико Търново и Павликени.

Организатор на групата бил 24-годишният мъж от Летница. Той имал 7 осъдителни присъди, първата от които е за грабеж, извършен преди около 5-6 години. В досието си е добавил регистрации за взломни кражби и опит за прокарване в обръщение на фалшиви евро. В края януари тази година той излязъл от Софийския затвор, където излежал едногодишна присъда за взломна кражба, извършена в условията на опасен рецидив.

На територията на област Велико Търново М.С. се появил в началото на март, когато започнали и обирите в търговските обекти. Съучастникът му В.С. от Павликени е регистриран в полицията за кражба. Установена е и схемата - действали предимно в тъмната част на денонощието, между 3 и 5 часа, като до набелязания обект се предвижвали с лек автомобил „Ауди”. С подръчни средства – камък, тухла и др. чупели стъклопакетите на входните врати и в рамките на 30-40 секунди влизали, вземали парите от касата и се оттегляли.

По първоначални данни, двамата мъже са съпричастни и към извършването на кражби от търговски обекти на територията на областите Ловеч и Габрово. Извършени са процесуално-следствени действия в жилищата им, откъдето са иззети по-голяма част от откраднатите вещи.

На М.С. и В.С. са наложени мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72-часа, предстои искане за налагане на постоянна мярка. Образувано е бързо производство. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

Последвайте канала на

Весела Найденова
954 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пловдив

2012.03.17 | 08:18

1
Родната темида сега да им даде по 2 3 месеца

Добави коментар

Водещи новини