Менте брокери дават квартира на петима наведнъж

  • 04 септември 2019 09:52

  • 369
  • 0
Менте брокери дават квартира на петима наведнъж
© Pixabay

Брокери менте отдават имот едновременно на няколко наематели. Един от тях остава в имота, а останалите губят парите си. Това е една от нашумелите измами на пазара на наеми в столицата, съобщиха от агенции за недвижими имоти, сигнализирани от опарени клиенти, пише в. "Телеграф".

Схемата се разиграва от брокер, който не представлява утвърдена агенция и зад когото не стои регистрирана фирма. Веднъж привлякъл хазяина за свой клиент, брокерът менте се сдобива с ключ за имота и започва да провежда огледи и с потенциални кандидат-наематели. Тъй като атрактивните имоти в София привличат огромен брой мераклии, е възможно в рамките на един и същ ден да има до десет огледа. Брокерът представя пълномощно от хазяина за сключване на договор за наем и подписва ..само че не с един, а с повече наематели. После брокерът изчезва  заедно със събраните суми за наем , депозит и комисиона, а накрая се оказва, че хвърчащите разписки са или с фалшива самоличност, или дори без такава изобщо.

Измамата има и подвид. При него не се сключват договори за наем, а само се събира стопкапаро, за да се спрат огледите. Така в рамките на един ден даден "брокер" може да събере стопкапаро от безброй кандидат-наематели , които впоследствие остават с пръст в уста и няколко хвърчащи разписки за дадените суми, писани на коляно и подписани с фалшива самоличност.

Последвайте канала на

Novini.bg
369 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини