Иззеха 106 кг тютюн без бандерол в Лом

  • 22 август 2019 11:28

  • 174
  • 0
Иззеха 106 кг тютюн без бандерол в Лом
© Булфото (архив)

106 кг тютюн без бандерол са иззети при специализирана полицейска операция на територията на Лом. Акцията е проведена на 21 август 2019 г. между 09.00 часа и 13.00 часа. Тя е за противодействие на незаконната търговия и разпространение на акцизни стоки без български акцизен бандерол и противодействие на престъпления против паричната и кредитната система, т нар. лихварство. Участие са взели служители на РУ - Лом и криминалисти от ОДМВР - Монтана.

В хода на акцията са проверени 2 частни имота и едно МПС. Намерени и иззети са 106 кг нарязан тютюн и тютюн на цели и начупени парчета, за който не е представен документ за платен акциз.
6 полиетиленови чувала, съдържащи 65 кг насипен нарязан тютюн, са иззети от избено помещение на къща, собственост на 49-годишен криминално проявения и осъждан жител на града. По време на провеждани процесуално-следствени действия 28-годишният син на собственика направил опит да се оттегли с лек автомобил "Фолксваген голф" с монтанска регистрация. Автомобилът е спрян от полицейските служители. При извършената проверка в багажния му отсек са намерени 4 полиетиленови чували, съдържащи 40.6 кг насипен нарязан тютюн, без поставен български акцизен бандерол.

По случаите са образувани досъдебни производства в РУ - Лом.

Последвайте канала на

Десислава Станева
174 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини