Иззеха 704 кг тютюн при проверка на обор и стопански постройки

  • 20 август 2019 10:23

  • 205
  • 0
Иззеха 704 кг тютюн при проверка на обор и стопански постройки
© Pixabay

704 килограма тютюн са иззети при проверка на обор и стопански постройки в местността Комудара. Това съобщиха от ОД МВР- Плевен.

Около 11.30 часа вчера служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, Базова научно-техническа лаборатория и разследващ полицай при ОДМВР – Плевен са извършили проверки в обор и стопански постройки в местността Комудара в землището на село Къшин, община Плевен. В момент на рязане на тютюн са установени 24-годишен, 39-годишен, 15-годишен и 26-годишен, и четиримата от село Буковлък. Намерена е инсталация за запарване и нарязване на тютюн - казани, газови бутилки, горелки и машина за рязане на тютюн. Открита е нарязана жълто кафява листна маса, наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн, тютюн на листа и електронна везна. Общо установено количество нарязана листна маса и тютюн на листа е около 704 килограма. Назначени са експертизи. Четиримата са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа по Закона за МВР.

По случая е уведомен дежурен прокурор в РП - Плевен и е образувано досъдебно производство. Работата продължава разследващ полицай при ОДМВР - Плевен.

Последвайте канала на

Калина Христова
205 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини