72 часа зад решетките за "служител" на НАП

  • 15 август 2019 13:58

  • 946
  • 0
72 часа зад решетките за "служител" на НАП
© getty images (архив)

Районната прокуратура в града задържа за срок до 72 часа мъж за две измами, представял се като служител на НАП. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

57-годишният Стефан Д. е привлечен като обвиняем за извършени от него две измами в курорта Златни пясъци – престъпления по член 210, ал. 1, предл. 1, във връзка с член 209, ал. 1 от НК. С постановление на дежурен прокурор от Районната прокуратура във Варна той е задържан за срок до 72 часа.

На 10 август тази година мъжът, който е роден в русенското село Ветово, се представил като служител на НАП пред жена, работеща в курорта, въвел я в заблуждение, че е длъжностно лице, и така успял да й причини вреда за 50 евро. Същия ден, представяйки се отново за служител на приходната агенция, той въвел в заблуждение и друга жена в курорта и успял да й причини имотна вреда за 150 лева.

Престъплението, в което е обвинен 57-годишният мъж, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 8 години.

Районната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския районен съд за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, спрямо Стефан Д.

Последвайте канала на

Калина Христова
946 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини