Задържаните за погрома в софийско заведение не съдействат на полицията, заяви главният секретар на МВР

Още две лица останаха за идентифициране от участниците в случая с погрома на ресторанта в София, двама са задържаните, други двама са установени и са обявени за издирване. Това каза в Пловдив главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

По думите му, за да се обявят за издирване последните двама, трябва да се разпознаят по категоричен начин. Иванов добави, че засега задържаните лица не съдействат на полицията за установяването на останалите участници в престъпното деяние, въпреки, че явно се познават.

Основната версия, по която работят служителите на реда е бизнес конфликт между собственика на заведението и неговият съдружник, подчерта главният секретар и добави, че към момента се събира информация във всяка една насока, което може да се потвърди с годни доказателства.

Той уточни, че задържаните лица имат зад гърба си регистрация за престъпления от целия спектър на Наказателния кодекс, като кражби, грабежи, силови действия, унищожаване, повреждане, хулиганство. От полицията не очакват освободените лица да се укрият, тъй като, по думите на Иванов, престъплението не е с тежки последици.

Главният секретар съобщи още, че разкриването на склад за наркотици и оръжие тази нощ е продължение на акцията на ГД БОП и Специализираната прокуратура от миналата седмица за наркотичните вещества. Той определи това като много сериозен успех, тъй като явно мястото е използвано за склад и разкритото количество наркотици е много голямо, около 100 кг.

Това са марихуана и амфетамини, възможно е да има и други видове, добави той. Открито е и бойно оръжие, сред които автомат "Калашников", картечни и обикновени пистолети и боеприпаси за тях. За оръжието също ще бъде назначена експертиза, за да се установи дали не са използвани за други престъпления, добави Иванов.

Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло ИвановИвайло ИвановИвайло Стефанов Иванов е български полицай, главен комисар и главен секретар на МВР от 18 декември, заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер и председателят на ДА БДП Малина КрумоваМалина Крумова Малина Крумова P { margin-bottom: 0.08in; }е служебен заместник министър-председател по европейските са в Пловдив по повод семинар на ГД Национална полиция под мотото "Пази живот на пътя - шофирай трезво и отговорно".

Коментари

 1. 2019.08.14 | 17:48

  Не съдействат,защото изобщо не ви _бават.Те знаят,че има камери и пак го правят.Смятайте,какви протекции имат.И на мен лично изобщо не ми пука за неуредените им отношения,ама да плашат хора и то с малки деца....След два дни следващата статия ще е,че са ги пуснали.Държавата изпуска положението,а ското идват избори.

  1. 2019.08.14 | 22:35

   Браво !
   Съвсем правилво и точно на място !

   Правораздаването е прогнило до "мозъка на костите" !

   И така е вече 70 години !

   Тлудно се излиза от подобно състояние на държавата !

   Правосъдната система, по конституция е независима !

   Иди им кажи нещо !
   Веднага скачат, че им се бъркаш в работата !

   Но и това не се трае и със сигурност, някой ще го отнесе, яко ще и шефа на МВР да е !

   Да напуска и да идва някой, кадърен и неподкупен !

   Като иначе, хората ке вземат главата на Борисов, а това никак няма да е добре за България, щото БСП-БКПнаследници са следващите в класацията, а те са катастрофални за България !

  2. 2019.08.14 | 18:42

   държава няма

 2. 2019.08.14 | 19:02

  Гледам , че момчетата са рацидивисти . И пак продължават !!
  7-8 години ще им дойдат добре .
  Това наистина е много жалко . Как не се намери един да се обади на 112 . Явно хората се страхуват и не вярват на полицията , което е жалко

 3. 2019.08.14 | 18:34

  Защо 1000% престъпници, рецидивисти, биват пускани на свобода с малоумната обяснение, че не били опасни ?!.

  Колко рушвет прибрахте ?!

  Вие, дето ги пускате, сте по-големи бандити от тях !

 4. 2019.08.14 | 18:10

  ПОКЛОН ПРЕД МАНГАЛИТЕ

 5. 2019.08.14 | 17:42

  Срам и позор за полицията, главния секретар на МВР и цялата държава начело с ББ. Някакви утрепки влизат в BESO, култово заведение на мутри с бели якички, манекенки, фолкаджий, и др. пасмина и трошат наред, и нокой не се наема да се обади на 112 !? То бива бива страх ама чак пък толкова ! Нищо наистина не е наред в тази държава.

 6. 2019.08.14 | 17:15

  Ивайло Иванов и Иван Гешев-новите остриета на ГЕРБ

 7. 2019.08.14 | 15:51

  Нещо ме кара да си мисля, че това е забравен склад от СИК-аджийско ни време,когато се стреляхме под път и над път,и с грантомети.
  Ех,какви славни времена бЕха!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет