ГДБОП иззе огромно количество наркотици от гараж на Радо Ланеца

  • 14 август 2019 12:46

  • 8423
  • 0
ГДБОП иззе огромно количество наркотици от гараж на Радо Ланеца
© Специализираната прокуратура

В продължение на действията по неутрализиране на най-голямата до момента организирана престъпна група за разпространение на наркотици в страната на 7 и 8 авуст 2019 г., разследващи полицаи от ГДБОП и прокурори от Специализираната прокуратура извършиха действия по разследването в кв. „Манастирски ливади“ в София, съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

В гаражна клетка, наета от един от участниците в групата, който се издирва и за когото е издадена Европейска заповед за арест, е намерено и иззето огромно количество наркотични вещества от различен вид, автоматични огнестрелни оръжия, както и документи, доказващи престъпната дейност на групата. Гаражът е бил използван като склад за наркотици и място за разфасоване. Огромната част от дрогата е доставена „на едро“ в различни опаковки, чували, сакове.

Намерената в гаража марихуана е била съхранявана в 110 пакета с различно тегло, в два чувала и пет сака. Иззети са 7 пакета с общо 70 000 броя таблетки екстази, два 3-литрови буркана с амфетамини на таблетки, течен амфетамин, както и 114 пакета амфетамини с различно тегло, хероин, 100 спейсбека (самозалепващи се пликчета) с кокаин. Количеството и стойността на намерените наркотици все още се установяват.

Намерени и иззети са два автомата „Калашников“ и един автомат „Скорпион“, седем електронни везни, вакуумираща машина, предпазно облекло (гащеризони, маски, ръкавици), както и 4 тефтера с „черното“ счетоводство на групата.

Действията поразследването на групата продължават. До момента са повдигнати обвинания за участие в нея на 33 лица, част от които се издирват и са им издадени Европейски заповеди за арест.

Последвайте канала на

Калина Христова
8423 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини