Обстановката по пътищата в област Разград през юли се е влошила

  • 08 август 2019 15:38

  • 268
  • 0
Обстановката по пътищата в област Разград през юли се е влошила
© Булфото (архив)

Пътнотранспортната обстановка в област Разград се е влошила през юли в сравнение със същия период на миналата година. Това съобщи днес началникът на сектор "Пътна полиция" главен инспектор Теодор Тодоров.

Той уточни, че през отчетния месец на територията на областта са станали 54 катастрофи, от които 17 тежки, с четирима загинали и 18 ранени. Спрямо юли 2018 г. пътните инциденти са с 16 повече. Тежките произшествия по пътя са се увеличили със седем, а броят на загиналите и ранените е нараснал с по трима.

Тодоров заяви, че всички пътни инциденти със загинали са възникнали след извършени нарушения от водачите, като по думите му основните са навлизане в лентата за насрещно движение и внезапна промяна в посоката на движение. Повечето от катастрофите с жертви са по главния път Русе-Варна. Въпреки засиления контрол и допълнителните екипи, разположени по републиканската пътна мрежа в периода на летния сезон, увеличеният поток на автомобили с туристи, с чужда, предимно румънска регистрация, пътуващи към Черноморието, усложнява обстановката, коментира началникът на сектор "Пътна полиция".

Той отбеляза, че максимално се използват и наличните технически средства за констатиране на нарушения на скоростните режими. Данните показват, че през юли на територията на област Разград са констатирани 1294 нарушения на скоростта. "Рекордьори" са водачи на леки автомобили с разградска и варненска регистрация, които на главния път Русе-Варна са се движили със 148 км/ч. и 144 км/ч., при ограничение от 90 км/час. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
268 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини