Осъдиха 59-годишен мъж, произвеждал незаконно оръжие в дома си

  • 05 август 2019 10:26

  • 403
  • 0
Осъдиха 59-годишен мъж, произвеждал незаконно оръжие в дома си
© Pixabay

Районната прокуратура в Плевен постигна осъдителна присъда за мъж, произвеждал незаконно оръжие в дома си в Пордим, съобщиха от ведомството.

Със споразумение, постигнато в хода на съдебното производство, 59-годишния В.К.Д. се е признал за виновен за извършени от него две престъпления - производство на огнестрелни оръжия без издадено разрешение, и държане на голямо количество огнестрелни оръжия и боеприпаси без надлежно разрешение.

За извършените престъпления на осъдения е наложено наказание 5 години "Лишаване от свобода", като изтърпяването е отложено с петгодишен изпитателен срок. В срока на изпитателния срок на осъдения е предвидена пробационна мярка - задължителна регистрация по постоянен адрес. Одобреното от съда Споразумение има сила на влязла в сила присъда и подлежи на незабавно изпълнение.

В хода на разследването било установено, че осъденият притежава специални знания и умения в областта на стругарството, металообработването и дървообработването. Той използвал тези знания за преправянето и произвеждането на самоделни огнестрелни оръжия. В гаражното помещение на обитавания от него имот оборудвал работилница, където произвеждал самоделните оръжия. В този гараж осъденият държал различни метални и дървени части и предмети, които използвал в процеса на производство. Произведените от него оръжия той предоставял и на трети лица.

През периода 1 януари - 19 юни т.г. произвел 9 броя пушки. Според назначената балистична експертиза те са технически годни да произвеждат изстрели. В хода на процесуално следствените действия в дома и гаража на осъдения, освен произведените от него пушки, са намерени и боеприппаси - 573 патрони.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
403 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини