Четири ромки подпалиха къща във "Факултета"

  • 13 март 2012 18:58

  • 1945
  • 1
Четири ромки подпалиха къща във "Факултета"
©

Днес около 16 часа в полицията бил получен сигнал за струпване на голяма група хора на мястото на инцидента от тази нощ на ул. „Вл. Куртев" , където при съседска свада пострадаха двама мъже, единият от които е настанен в реанимацията с опасност за живота.

След получения сигнал на място били изпратени три автопатрула на Трето районно управление, които успели да тушират напрежението и насъбралата се тълпа започнала да се разотива.

По първоначални данни четири жени - роднини на тежко ранения мъж нахлули в дома на задържания тази нощ Н.С., започнали да удрят по вратата на едно от помещенията с брадви и блъснали печка на твърдо гориво, която подпалила дюшек и оттам възникнал пожар.

В потушаването на огъня участвали два екипа на „Пожарна безопасност и защита на населението". Вследствие на пожара изгорял покрива на къщата и била унищожена цялата мебелировка. В момента на мястото на инцидента се извършва оглед от дежурно-оперативна група на районното управление.

След бързата реакция на служителите на реда четирите жени са установени и задържани с полицейска мярка за 24 часа. Разследващият екип работи за изясняване на случая. Установяват се свидетели и очевидци на случилото се.

Патрулиращи полицаи от Трето районно управление следят за недопускане ескалация на напрежение в квартала. През тъмната част от денонощието за сигурността на жителите на „Факултета" полицаите от районното управление ще бъдат подпомогнати и от екипи на „Специализирани полицейски сили"-СДВР.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1945 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
тюфлекчиев

2012.03.14 | 09:03

1
Тфа но сар- киро последния имот ахаха

Добави коментар

Водещи новини